Giresun’da 7 yaşındaki İkranur’un ölümü ile ilgili görülen davada, mahkeme 14 yaşındaki amcaya önce müebbet hapis verdi, daha sonra cezasını 11 yıla indirdi. ‘İyi hal’ indirimiyle 4 yıl 2 ay hapis cezası alan hala ise tahliye edildi.

İkranur’u öldüren 14 yaşındaki amcaya 11 yıl hapis; halaya ‘iyi hal’ indirimi

Giresun'da İkranur Tirsi'nin öldürülmesine ilişkin karar duruşması görüldü.

Giresun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, İkranur'un tutuklu bulunan 14 yaşındaki amcası S.T. Kayseri Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumundan, halası A.Ç. (26) ise Giresun E Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme heyeti, amca S.T'ye ‘çocuğu kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası verirken, suçun işlendiği tarihte yaşının küçüklüğü nedeniyle cezayı 11 yıla indirdi.

Hala A.Ç'ye ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıl üst sınırı üzerinden ceza verilirken, iyi hal indirimiyle bu süre 4 yıl 2 aya düşürüldü.

Heyet, A.Ç'nin tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Bulancak ilçesinin İcilli köyünde 27 Haziran 2020 akşamı evine dönmeyen İkranur'un ailesinin ihbarı üzerine arama çalışması başlatılmış, küçük kızın cansız bedeni 30 Haziran'da kaybolduğu yerden yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki İncirli mevkisinde derede bulunmuştu.

İkranur Tirsi'nin ölümüyle ilgili amcası S.T. ve halası A.Ç, 15 Şubat 2021 tarihinde tutuklanmıştı.