Koronavirüs nedeniyle ertelenen İKSV 39. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması 17-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

İKSV 39. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması 17-28 Temmuz tarihlerinde

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali, Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nı 17-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirecek. Gösterimleri, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) iş birliğiyle yapılacak yarışmalarda, 11 uzun metrajlı ve 12 kısa film yer alacak.

Evrensel’de yer alan habere göre, Ulusal Yarışma’da Bina (Orçun Behram), Plaza (Anıl Gelberi), Nasipse Adayız (Ercan Kesal), Körleşme (Hacı Orman), Ceviz Ağacı (Faysal Soysal), Aşk, Büyü vs. (Ümit Ünal), Topal Şükran’ın Maceraları (Onur Ünlü), Uzak Ülke (Erkan Yazıcı), Şair (Mehmet Emin Yıldırım), Bilmemek (Leyla Yılmaz) ve Soluk (Özkan Yılmaz) filmleri büyük ödül için yarışacak.

ÖDÜL TÖRENİ 28 TEMMUZ’DA

İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek olan Ulusal Yarışma Jürisi bu yıl Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun başkanlığında toplanacak. Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri, Yapımcı Sevil Demirci, Oyuncu Berk Hakman, Görüntü Yönetmeni Deniz Eyüboğlu Aydın ve Yazar Hakan Bıçakçı. Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ödül kazanan filmler, 28 Temmuz akşamı Sakıp Sabancı Müzesi’nin terasında düzenlenecek Ödül Töreni’nde açıklanacak.

FİLMLER AÇIK HAVADA İZLENECEK

SSM’de kurulacak açık hava sinemasında 17-28 Temmuz tarihleri arasında her gece 21.00’de bir uzun ve bir kısa metrajlı filmle birlikte gösterilecek. Gösterimler, film ekiplerinin katılımıyla yapılacak. Yarışmalarda yer alan filmler, aynı tarihlerde festivalin çevrim içi gösterim sitesi filmonline.iksv.org’da gösterime açılacak. Festivalin diğer gösterimleri ise 9-20 Ekim arasında yapılacak. Filmekimi ile birlikte gerçekleştirilecek festivalin programı ilerleyen tarihlerde festivalin sosyal medya ve kanallarında ve internet sitesinde duyurulacak.

AKPINAR BELGESELİNİN PRÖMİYERİ YAPILACAK

Selçuk Metin’in yönettiği, kendi anlatımı ve yakınlarının tanıklıklarıyla Metin Akpınar’ın yaşamını konu edinen İyi ki Yapmışım belgeselinin dünya prömiyeri, Akpınar’ın da katılımıyla ödül töreninin ardından yapılacak. İyi ki Yapmışım ekim ayındaki festival programında yer alarak izleyicilerle buluşacak.