İktidar, havayı kirletmekte başarılı

HABER MERKEZİ

Greenpeace tarafından yayınlanan hava kalitesi ölçüm raporlarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç “Rapordaki değerlere göre, Afşin-Elbistan bölgesi, tüm dünyada kömürlü santrallardan kaynaklı hava kirliliği sıralamasında 5’inci sıraya yerleşmiş durumda. AKP Kahramanmaraş’ı sevmiyor dememin bir sebebi de bu” dedi

YAŞADIĞIMIZ ZULMÜN KANITI

“Maraşlılar artık rahat nefes alsın istiyoruz diyen CHP’li Öztunç, “Greenpeace’in 2019 yılında yaptığı modellemede, 1984-2019 yılları arasında termik santral yüzünden 17 bin erken ölüm yaşandığı, planlanan 6 santral de bunun üzerine katlandığında bu sayının 32 bin olacağı hesaplanmıştı. Bu zulme artık dur diyoruz” ifadelerini kullandı.

VERİLER GİZLENİYOR

Türkiye’de ölçüm cihazlarının kirlilik miktarının gerçek hesaplanmasını sağlayacak konumlara konulmadığını, PM 2,5 ve PM 10 değerlerinin çoğu bölgede ölçülmediğine dikkat çeken CHP’li Öztunç söyle konuştu: “AKP kendisini övmekten başka bir şey yapmıyor. Bütçe görüşmelerinde iklim değişiklikleri ile nasıl baş ettiğimize dair güzellemeler dinledik. Daha hava kirliliğini dahi ölçmeyen, gerçek verilerden bilerek uzak tutan bir iktidarın iklim kriziyle nasıl başa çıkacak. Bunu açık yüreklilikle soruyorum.”

AKP’nin el attığı her işin altından para ve rant çıkıyor diyen CHP’li Öztunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dünyada, yeşil mutabakat-yeşil düzen tartışmaları sürüyor. AKP’de kendince, bu konuda bir şeyler yapıyor. Bir proje alıp, İklim Değişikliği Yasası taslağı hazırlıyorlar, kimseye haber vermeden. Dertleri de şu, biz bu karbon piyasasından nasıl para kırarız. Dervişin zikri neyse fikri de odur hesabı, yeşili duyunca zihinleri Dolar’a, Euro’ya kayıyor. Elbistanlı erkenden ölmüş, kimin umurunda.”