CHP’li Engin Altay’ın tarikatlara kayırmacılık yapıldığı yönündeki sözlerinde Erdoğan ile Adnan Menderes arasında ilişki kuran ifadeler kullanması ardından RTÜK inceleme başlattığını açıkladı.

İktidar işaret çaktı, RTÜK harekete geçti: Engin Altay’ın sözlerine inceleme

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı ifadeler sonrasında iktidar cephesi mağduriyet yaratarak harekete geçerken RTÜK de Altay’ın sözleri için inceleme başlattı.

RTÜK, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir yayın kuruluşunda CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açıklamaları nedeni ile 6112 sayılı Kanun'un yayın ilkeleri çerçevesinde inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Altay, katıldığı bir canlı yayında Erdoğan’a yönelik olarak şu ifadeleri kullanmıştı: “Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da sonu benzemesin, benzemesin.”

Altay’ın sözleri ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Menderes'in sonunu Erdoğan'a yakıştırmak. Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan da bugünkü AKP Meclis grup toplantısında konuya değinerek Altay’a tepki gösterdi.