AKP, MHP ve BBP, gazeteci Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili ifadelerine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. Kendisi hakkında yapılan suç duyurusuna canlı yayında yanıt veren Ayşenur Arslan, "Benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuşlar. Kanalın başına bir şey düşünüyorlar. İnşallah düşünmüyorlardır olay benimle sınırlı kalır” dedi.

İktidar kanadından gazeteci Ayşenur Arslan hakkında suç duyurusu

İktidar kanadı partileri, gazeteci Ayşenur Arslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Arslan’ın Halk TV’deki programında Türk Mukavemet Teşkilatı’na (TMT) yönelik “Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu” ifadeleri sebebiyle hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Arslan’ı bu sözleri nedeniyle başta TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere birçok AKP’li isim hedef almıştı.

Ayrıca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de, Halk TV programcısı Ayşenur Arslan’ın sözleri nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

ARSLAN’DAN AÇIKLAMA: HALK TV’Yİ SUSTURMA MESELESİ

Kendisi hakkında yapılan suç duyurusuna Halk TV canlı yayınında yanıt veren Ayşenur Arslan, “Cumhur İttifakı benim hakkımda anlaşmış. Benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuşlar. Kanalın başına bir şey düşünüyorlar. İnşallah düşünmüyorlardır olay benimle sınırlı kalır” dedi. Muhalefeti de eleştiren Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi bunlar bir fırtına yaratmak için, gündem değiştirmek için bir ara Sezen'i konuştuk şimdi beni konuşalım falan falan... Bir nefret söylemiyle bütün bunlar kabartılsın isteniyor. Ben kabartma tozuna katkıda bulunmak istemediğim için burada kesiyorum ama bir şartla keseceğim müsaade edersiniz. Muhalefetten mesela 'Bir dakika ya bu cümle yüzünden neden bu kadar fırtına kopartıldı, neden kellesi vurula nidalarına başvuruldu' sorusu duymadım. Arayan olmadı mı? Birkaç kişi aradı beni o cenahtan ama önemli olan o değil. Ben değilim burada da mesele. Halk TV'yi susturmak meselesi. Eğer Halk TV susarsa, seçime nasıl gideceksiniz? Ne diyeceksiniz?”