AKP giderayak ne var ne yok satıyor. Resmi Gazetede’ki bilgilere göre, AKP’li Üsküdar Belediyesi iki taşınmazını daha satışa çıkarırken Antalya, Isparta ve Çanakkale’de 150 bin dikili ağacın da ihalesi yapılacak.

İktidar ne var ne yoksa satıyor
Fotoğraf: MA

HABER MERKEZİ

Ülkenin dört bir tarafını yağma ve talana açan AKP iktidarı hazine ve belediye taşınmazları ile dikili ağaçları tek tek satışa çıkarıyor. Dün çıkan Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre borçlarıyla gündemden düşmeyen Üsküdar Belediyesi iki taşınmazını daha satışa çıkardı.

Ormanları ve mera alanlarını şirketlere peşkeş çeken AKP iktidarı, dikili ağaçlara da göz dikti. Döviz kurunun yükselmesiyle iç pazardaki talebin artması ormanlar üzerinde tehdit her geçen gün büyüyor. Son olarak Antalya, Isparta ve Çanakkale’de binlerce ağaç satışa çıktı.


Belediye ve orman bölge müdürlükleriyle satışa çıkarılan taşınmaz ile dikili ağaçlar şu şekilde:

Mülkiyeti AKP’li Üsküdar Belediyesi’ne ait Maltepe ve Tuzla’da bulunan iki taşınmaz satışa çıkarıldı. Maltepe Alayçeşme’de bulunan 1785 metrekarelik taşınmaz için 25 milyon TL muhammen satış bedeli belirlendi. Alan konut, park ve yola için imara açık. Tuzla Merkez’de bulunan 798 metrekarelik diğer taşınmaz için ise 6 buçuk milyon muhammen satış bedeli belirlendi. İki taşınmazın ihalesi 13 Ekim’de Üsküdar Belediyesi’nde yapılacak.

ÜÇ İL 6 İHALE

Enerji ve maden şirketleri için ormanları rant ve talana açan AKP iktidarı dikili ağaçları da satıyor. Dünkü Resmi Gazete’de Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Kaş İşletme Müdürlüğü’nün iki ayrı ihalesi yer aldı. İlk ihalede kızılçam, sedirden ve karaçamdan oluşan toplam 57 bin 273 dikili ağaç satışa çıkarıldı. Muhammen bedeli 24 bin 610 olarak belirlendi.

İkinci ihalede karaçamlardan oluşan satışa çıkarılacak ağaç sayısı 23 bin 550. Muhammen satış bedeli de 14 bin TL olarak belirlendi.

Toplamda 80 bin 323 ağaç katledileceği ihaleler 12 Ekim’de Orman Genel Müdürlüğü’nün Elektronik Satış Sistemi sitesinden yapılacak.

Isparta Orman Genel Müdürlüğü Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü ise 3 ayrı ihale açtı. İhalelerde satışa çıkacak ağaç miktarları ve muhammen satış bedelleri şöyle:

► 15 bin 627 ağaç, 1445 TL muhammen bedeli.

► 5 bin 191 ağaç, 1056 TL muhammen bedeli.

► 17 bin 752 ağaç, 1000 TL muhammen bedeli.

Toplamda ibreli cinsi olarak tanımlanan 38 bin 570 ağacın kesileceği ihale 6 Ekim’de internet sitesi üzerinden yapılacak.

Bir diğer ihaleyi ise Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Orman İşletme Müdürlüğü açtı. İhaleye göre üç farklı yerde 28 bin 352 ağaç kesilecek.

3 farklı ilde açılan 6 ayrı ihalede toplam 147 bin 245 ağaç kesilecek.

İHALE TAKVİMİ GİBİ

Önceki gün çıkan Resmi Gazete de dünden farksız. Trabzon Büyükşehir Belediyesi,Aksaray Milli Emlak Müdürlüğü elindeki taşınmazları satışa çıkardı. Balıkesir ile Isparta Orman Bölge Müdürlükleri de dikili ağaç satışı için ihale yapacağını duyurdu. Öte yandan ANKA'nın haberine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kısmı ormanlık olan İstanbul Şile'deki Hazine arazisini yapılaşmaya açan plan değişikliğini onayladı. 29 bin metrekare büyüklüğündeki arazi, önceki imar planlarında spor ve turizm tesis alanı olarak ayrılmıştı. Onaylanan plan değişikliği ile bölgedeki villalara komşu arazinin büyük bir kısmı yüzde 30 yapılaşmalı 2 katlı konut alanı olarak tanımlandı. Söz konusu parselin bitişiğinde bahçeli havuzlu “Soytez Vadi Evleri” isimli villalar bulunuyor. Haber Merkezi