İktidar uyarıları dinlemedi yasaklarda başa dönüldü

Oktay EVSEN

Türkiye’de ilk Covid- 19 vakasının açıklamasının ardından alınan tedbirler önce haziran ayı başında “normalleşme” adı altında kaldırıldı ve şimdi de günlük vaka sayılarının hızla tırmanması nedeniyle yeniden yasak kararları alınmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük vaka sayılarına göre 1 Ağustos tarihinde günlük vaka sayısı 996 olarak açıklanırken 25 Ağustos tarihinde ise bin 502 olarak açıklandı. Vaka sayıların hızla tırmanmasına karşında da aylardır uyarıları dikkate almayan iktidar yeniden yasak kararları almaya başladı.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine gönderdiği koronavirüs tedbirleri konulu genelgeye göre, 14 ilde düğün ve kutlamalara müsaade edilmeyeceği açıklandı ve "Düğün ve nikâhlarda toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek ikramı yapılması durdurulacak. Bu şekilde gerçekleştirilecek düğünlerde oyun/dans gibi faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecek" denildi.


İZMİR VE ANKARA’DA YENİ YASAKLAR

İzmir'de de Covid-19 tedbirleri kapsamında düğünler iki buçuk saatle sınırlandırıldı. Ankara Valiliği, salgın tedbirleri kapsamında Ankara'da sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceğini duyurdu. Düğün ve nikâhlara ise bir saat sınırı getirildi.

Niğde'de mücadele kapsamında, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve mevlit organizasyonları yasaklandı.

"ÖZEL TEDBİR ALMAK ZORUNDA KALDIK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün 20 kişinin Covid- 19 nedeniyle hayatını kaybettiğini ve bin 313 yeni vaka tespit edildiği açıkladı. Bakan Koca, “Bazı illerimizde özel tedbirler almak zorunda kaldık” ifadelerini de kullandı.

***

Vaka sayıları hızla tırmanıyor

1 Ağustos: 996
10 Ağustos: 1. 196
15 Ağustos: 1.256
20 Ağustos: 1.412
25 Ağustos: 1.502