BirGün, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarını tek çatı altında toplayan 'Müşterek Karargah Projesi'nin maliyetini sordu. Verilen yanıtta, "Ülkenin ekonomik çıkarlarına zarar vereceği" iddia edilerek projenin maliyeti açıklanmadı.

İktidar yeni harcama kılıfı buldu: Ülkenin ekonomik çıkarları
Fotoğraf: AA

İsmail ARI

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarını aynı tesiste bir araya getiren "Müşterek Karargah Projesi"nin inşaatı Ankara’nın Etimesgut ilçesinde devam ediyor. Temeli AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle 30 Ağustos 2021’de atılan Müşterek Karargah Projesi’nin 19 Mayıs 2023'te açılışının yapılacağı açıklandı.

Yerleşke 12 milyon 620 bin metrekare alanda konumlanacak. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına ait binalar, "Ay Yıldız Projesi"nin tamamlanmasıyla aynı çatı altında faaliyet gösterecek. Toplam 890 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yerleşke 15 bin kişiye hizmet vereceği açıklandı.

BİNALARIN AKIBETİ BELİRSİZ

Projenin maliyeti ve hangi inşaat şirketine yaptırıldığı ise açıklanmıyor. BirGün, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), “Kuvvet komutanlıkları, Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı’nın taşınacağı yeni yerleşkenin maliyeti nedir?” sorusunu yöneltti.

Verilen yanıtta ise “Açıklanması ya da zamanından önce açıklanması halinde, ülkenin ekonomik çıkarlarına zarar verecek veya haksız rekabet ve kazanca sebep olacak bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır hükmü uyarınca talebiniz karşılanmamıştır” yanıt verildi.

Öte yandan Kızılay’da bulunan Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’nın tarihi binalarının akıbeti ise bilinmiyor.