İktidar yine binlerce engelliyi görmedi

Kamuda yapılan 2 bin 927 atama engellileri memnun etmedi. Geçen günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Engelli Kamu Personeli Atama Töreni’nde 2 bin 927 engellinin ataması yapıldı.

Engelliler Yasası’na göre yılda dört kez engelli ataması yapılması gerekiyor. Ancak bugüne kadar buna uyulmadı. 2018 ve 2019 yıllarında hiçbir engelli ataması yapılmadı.

2021 yılında bin 961 kişi, 2022’de de 2 bin 927 engelli ataması yapıldı. Engelliler, kamudaki yüzde 3, yüzde 4 kotalarının doldurulmadığını söylüyor. Engellilerin Ekonomik Hakları Platformu Sözcüsü Turhan İçli, yaptığı açıklamada, engellilere verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, “Bizim, atama sayısından beklentimiz 10 bin civarındaydı. Engelliler Konfederasyonu Başkanı Fermani Kurtel, Bakan’la görüştü. Derya Yanık Hanımefendi, 6 bin atamanın önümüzdeki süreçte gerçekleştirileceğini söylemişti. Biz de ‘6 bin fena bir rakam değil’ diye düşündük. Fakat rakam 2 bin 927 olarak gerçekleşince büyük bir hayal kırıklığı oldu. Engelliler büyük bir hayal kırıklığı içerisindeler. Çünkü bekledikleri rakam 10 bindi. Ne Derya Yanık Hanımefendi’nin dediği ne engellilerin beklediği oldu” diye konuştu. İçli ayrıca, "Bugünkü yüzde 3 kotalarına göre düşünürsek açık, şu anda 10 bin civarında” ifadelerini de kullandı.

ANKA