Zafer Havalimanı’na yönelik eleştirilere ‘şaka gibi’ yanıt. Bakan Karaismailoğlu imzalı yazıda, yolcu garantisini karşılama oranı yüzde 4’te kalan havalimanı için, “YİD nedeniyle 47,6 milyon avroluk avantaj sağlandı” denildi.

İktidar, Zafer'den de 'başarı öyküsü' çıkardı: Garanti ödemesiyle avantaj sağlanmış!
Fotoğraf: İHA

Mustafa BİLDİRCİN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan, bol keseden verilen yıllık yolcu garantisi nedeniyle bütçede karadelik oluşturan Zafer Havalimanı’ndaki zarara yönelik, “bu kadarı da olmaz” dedirten savunma geldi. Bakan Adil Karaismailoğlu, Zafer Havalimanı’nın devlet eliyle inşa edilmesi ve işletilmesi durumunda 254 milyon avroluk bir maliyetin açığa çıkacağını belirterek, “Mevcut durumda havalimanının kamuya maliyeti 206 milyon avroluk muhtemel garanti ödemesidir. Havalimanının YİD kapsamında inşa ettirilerek işletilmesi ile 47 milyon avroluk maliyet avantajı sağlanmıştır” dedi.


Hayali yolcu garantili Zafer Havalimanı’nı 2022 yılının Ocak-Kasım döneminde yalnızca 54 bin 766 yolcu kullandı. Kasım ayında yalnızca 5 bin yolcuyu ağırlayabilen havalimanını 11 ayda kullanan toplam yolcu sayısının müteahhide verilen garanti oranını karşılama oranı ise yüzde 4’te kaldı.

BÜTÇEDE GÜNDEME GELDİ

İhtiyaç analizi yapılmaksızın Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile inşa ettirilen Zafer Havalimanı’nın bütçede yarattığı karadelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında gündeme getirildi. CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan, gerçekleşmeyen yolcu garantileri nedeniyle Zafer Havalimanı’nın kamuya oluşturduğu yükü gündeme getirdi. CHP’li Emecan’ın eleştirilerine komisyonda yanıt vermeyen Bakan Karaismailoğlu, eleştiriye yazılı yanıt vermeyi tercih etti. BirGün, Emecan’a iletilen yazılı yanıta ulaştı.

BAKAN YİD’İ SAVUNDU

Projenin YİD kapsamında yaptırılması ile maliyet avantajı sağlandığını savunan Karaismailoğlu’nun yanıtında şu ifadeler kullanıldı: “Zafer Havalimanı’nın kuruluşumuz tarafından yapılarak işletilmesi durumunda kuruluşumuzun 2012-2044 yılları arası üstlenmesi gereken toplamda 254,3 milyon avroluk yatırım ve işletme maliyeti ortaya çıkabilecekken mevcut durumda kamuya maliyeti 206,6 milyon avroluk muhtemel garanti ödemesidir. Bu kapsamda Zafer Havalimanı’nın YİD kapsamında inşa ettirilerek işletilmesi ile kuruluşumuzca yaklaşık olarak 47,6 milyon Avroluk bir maliyet avantajı sağlanmıştır.”

Bakan’ın yanıtını değerlendiren Emecan, “DHMİ’nin verileri, Zafer Havalimanı’nın ihtiyaç analizi yapılmadan inşa edildiğini ortaya koyuyor. AKP iktidarının, ‘Yaptık oldu’ anlayışıyla hareket etmesi yurttaşın sırtındaki yükü artırıyor. Milyonlarca vatandaşımız yoksulluk ile boğuşurken iktidar, müteahhitlere para aktarmayı sürdürüyor” diye konuştu.