Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda Saray rejiminin yanında yer alacağını ilan eden Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı ve ittifak içinde yer alan bazı yapılar hakkındaki ifadeleri tekrar gündeme geldi. Bu süreçte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Sinan Oğan, “HÜDAPAR ile aynı sandığa bir ülkücüyü kessen girmez” demişti.

Kaynak: Haber Merkezi
İktidara dümen kıran Sinan Oğan’ın yakın geçmişteki söylemleri gündemde

HABER MERKEZİ

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Erdoğan’a destek verdiğini açıkladı. Seçim kampanyasında “Ne domuz bağı ne Kandil Dağı” sloganını öne çıkaran Oğan, bu süreçte bol bol “Cehennemin kapılarını kapatacağız” demiş, hatta seçimden 1 gün önce Instagram hesabından yayınladığı videoda Ekrem İmamoğlu ile özdeşleşen “Her şey çok güzel olacak” sloganını kullanmıştı.

"TÜRK MİLLİYETÇİSİ HÜDAPAR İLE YAN YANA DURMAZ"

Seçim kampanyasnın başlarında, 13 Mart’ta, Habertürk’te katıldığı Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın konuğu olan Oğan, Türk milliyetçilerinin Cumhur İttifakı’na verdiği destek hakkında, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın. HÜDAPAR ile aynı sandığa bir ülkücüyü kessen girmez. Bir Türk milliyetçisi HÜDAPAR ile yan yana durmaz” demişti.

Oğan, 11 Mayıs’ta katıldığı Teke Tek yayınında ise MHP içindeki Türk milliyetçilerinin de Erdoğan’a oy vermeyeceğini savunmuştu. 

BAHÇELİ'YE TEPKİ

Yaklaşık 1 ay önce Oğuzhan Uğur’un Babala TV’de sunduğu programa katılan Oğan, burada ise MHP lideri Bahçeli’ye tepki göstermişti. Oğan, kendisine yöneltilen “Bahçeli karşınızda olsa ne derdiniz?” sorusuna, “Türk bayrağındaki Türk ismini çıkarmayı teklif eden HÜDAPAR ile Türk milliyetçileri nasıl yan yana gelebilir?” diye yanıt vermişti. 

"BİZE NELER TEKLİF ETTİLER DUYSANIZ..."

Bütün bu sözlerin ardından kendisine “Mezar soyguncusu” diyen yöneticilerle yan yana durmaya karar veren Oğan, 13 Mayıs’ta Twitter’dan paylaştığı videoda Türk siyasetinde ‘omurgayı’ temsil ettiğini öne sürmüş ve “Bu süreçte bize neler teklif ettiklerini bir duysanız... Biz reddettik yine reddedeceğiz” demişti. 


8 Mayıs’ta ise Oğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde hangi adaya destek olacağına ilişkin "Cehennemin kapılarını kapatacağız. Buradan artık kim payına ne düşerse alsın" açıklamasında bulunmuştu.

"BEDAVADAN ORTAK OLMAYACAĞIZ"

Sinan Oğan, gazeteci Bahar Feyzan’ın YouTube kanalına katıldığı yayında ise 2. turda vereceği destek için bakanlık ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı taleplerinin olacağını belirtmişti:

“Biz bedavadan ortak olmayacağız. Bizim de bakanlıklar, cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi taleplerimiz olacak. Anlaşırsak hükümetin içinde yer alacağız, anlaşamazsak yolumuza bakacağız.”

HDP'NİN İKTİDARLA ANLAŞABİLECEĞİNİ SAVUNMUŞTU

Aday olduğundan beri “HDP’nin anahtar parti olma avantajını elinden aldık” diyerek övünen ve 2. turda Erdoğan’ı desteklemeye karar veren Oğan, FOX TV’de katıldığı bir yayında ise HDP’nin iktidarla anlaşma ihtimalinin güçlü olduğunu iddia etmişti:

“AKP’nin HDP ile anlaşma ihtimali, HDP’nin Altılı Masa ile anlaşma ihtimalinin en az 2 katı. Göreceksiniz, 2. turda Türk milliyetçileri olarak organize olamazsak kimse Altılı Masa’da HDP’yi çantada keklik görmesin, reisleri ne yapar eder HDP’yi ikna eder.” 

"TEK ADAM REJİMİNİ YIKACAĞIZ"

Oğan 11 Mayıs’ta ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kimse ile pazarlık içine girmediklerini belirterek, "Hep beraber ilk turda yüksek oy farkıyla, olmazsa ikinci turda yine yüksek oy farkıyla tek adam rejimini yıkacağız. Biz ilk gün yola çıkarken ne dediysek aynı noktadayız. Cennetin kapılarını açamasak da cehennemin kapılarını kapatabiliriz” ifadelerine yer vermişti.

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

Oğan, seçimden 1 gün önce Instagram hesabından paylaştığı videoda ise İmamoğlu’nun sloganını kullanmıştı. Oğan, söz konusu videoda, “Temel ilkemiz her zaman dediğimiz gibi cehennemin kapılarını kapatacağız. Bize inanın, bize güvenin, göreceksiniz. Her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullanmıştı.