İktidara rağmen yardımlar sürüyor

HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı tarafından CHP’li büyükşehir belediyelerinin koronavirüs salgını için bağış topladığı banka hesaplarına bloke konulmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, “Gıda ve Hijyen Paketi” desteği, sokağa çıkma yasağı nedeniyle Valilik kararıyla durduruldu.

Vefa gruplarının Cumhurbaşkanlığı logolu kolonya dağıtımına izin verilirken, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin gıda ve hijyen kolisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nini ücretsiz ekmek dağıtmasını yasakladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada “Bu zor günlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz gıda ve hijyen kolisi dağıtımlarımız sokağa çıkma yasağı nedeniyle Valilik kararıyla durdurulmuştur. Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte dağıtımlarımıza devam edeceğiz” denildi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, bakkal borçlarının silinmesine ilişkin kampanya başlattı. Başkentte hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini ifade eden Yavaş, “Kendiniz veya birkaç kişi bir araya gelin ve mahallenizde ya da komşu mahallede, bakkala, kasaba ve manava veresiye yazdırılmış borçları ödeyin, hesaplarını kapatın” diyerek sosyal medya hesapları üzerinden hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunmuştu. Kampanyaya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da destek verdi.

***

Ücretsiz ekmek dağıtmak yasaklandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı süresince belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu.