2015 seçimlerinden önce “AKP iktidardan giderse Türkiye 90’lara döner” imasıyla halkı korkutmaya çalışan Davutoğlu: Türkiye 90’lı yıllara geri döndü

İktidarda ol(a)mayınca: Türkiye 90’lı yıllara geri döndü

2015’te yapılan seçimler öncesindeki bir konuşmasında, “AKP iktidardan indirilirse buralarda ya terör çeteleri ya da beyaz toroslar dolaşacak” ifadelerini kullanan ve halkı korkutmaya çalıştığı gerekçesiyle teki gören eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye 90’lı yıllara geri döndü” dedi.

7 Haziran 2015’te yapılan seçimlerin ardından başlayan koalisyon görüşmelerini ‘istikşafi görüşmeler’ ile uzatan ve sonuçsuz kalmasına giden yolda önemli bir rol üstlenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım 2015’te yapılan tekrar seçimleri öncesinde şu ifadeleri kullanmıştı: “AKP iktidardan indirilirse buralarda ya terör çeteleri ya da beyaz toroslar dolaşacak.”

Van mitinginde kullandığı bu ifadeler “Halkı tehdit ediyor” gibi birçok tepki alırken Davutoğlu o dönem kendini, “Beyaz Toroslu günlere bir daha geri dönülmeyecek, benim kast ettiğim budur” diye savunmuştu.

AKP’den istifa ederek Gelecek Partisi’ni kuran partinin Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı programda ise Türkiye’nin 90’lı yıllara geri döndüğünü söyledi.

KRT TV’de Saygı Öztürk ve Elif Doğan Şentürk’ün sorularını yanıtlyan Davutoğlu, “Türkiye siyasette yozlaştı, ekseninden kaydı. AK Parti’yi 2002’de iktidara getiren siyasi yozlaşmaydı. Bugün de bir yozlaşma var. Toplumsal gerginlikten uzak durmak lazım. Kutuplaşmanın tedavisi muhabbet ve nezakettir. 22 Mayıs’ta Başbakanlık’tan ayrıldığımda Türkiye’nin hiçbir ilinde, ilçesinde, kasabasında, köyünde tek bir barikat, hendek kalmamıştır. Eski Türkiye’nin bütün aktörleri AK Parti’yi kullanmaya çalışıyor. Sayın Erdoğan eskisi gibi ‘Eski Türkiye’ demiyor. Türkiye 90’lı yıllara geri döndü” ifadelerini kullandı.

ANKETLER FASA FİSO

Öte yandan partisinin anketlerdeki durumuna da değinen Davutoğlu , “Seçime girdiğimiz zaman Gelecek Partisi’ni göreceksiniz. Erbakan Hocamızın dediği gibi bu anketler filan fasa fiso. Bize televizyonlar tarafından ambargo uygulanıyor. Talimatla yönetilen bir basın var” ifadelerini kullandı.