İktidardan kurtulma seferberliğindeyiz

HABER MERKEZİ

İktidarın baskıcı, gerici ve sermayeden yana politikalarına karşı, SOL Parti tarafından Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen ‘Halk Buluşmaları’ dün Çanakkale Kepez Harman Yeri'nde gerçekleştirildi. Buluşmaya SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ve PM üyesi Levent Hekim katıldı. Milyonlarca emekçinin ve ailenin yaşamını belirleyecek asgari ücret görüşmelerinin başladığını hatırlatan Başer, “Emekçilerin yaşamını değersizleştirerek, işçi ücretlerini maliyet yükü gören sermayenin her türlü vergi borcu affedilirken, milyonların parasıyla oluşan bütçe halkan kaçırılmaktadır.

Emek sömürüsünde şampiyonlar ligine oynayan iktidarın ülkeyi ucuz emek cennetine çevirmesini engelleyebilecek tek güç, emekçilerin, halkın örgütlü gücüdür. Ekonomik kurtuluş savaşı; halka karşı açılmış yoksullaştırma, aç bırakma ve kuyrukları uzatma stratejisidir. Bugün bu iktidardan kurtulma seferberliğindeyiz” dedi. SOL Parti olarak Türkiye için sorumluluk aldıklarını ifade eden Başer, şöyle devam etti: “Bu kötülük iktidarından kurtulmak, eşit, laik, tam bağımsız, doğayla uyumlu, gıda egemenliği perspektifiyle; devrimci demokratik cumhuriyeti, emeğin ülkesini beklemeden bugünden halkın içinde somut sorunlar üzerinden halk örgütlülüğü ile kurma zamanı.”

Saray rejiminin politikaları nedeniyle emekçi kesimlerin açlığa ve sefalete mahkûm edildiğini ifade eden Hekim de, “Bir avuç insanın, yandaşın zenginleşmesinin, geniş kesimlerin yoksullaşmasının şifrelerini rejimin yapısal karakterinde aramak gerekir. Bu rejimin yarattığı ekonomik, siyasal, toplumsal krizden çıkışının olmazsa olmaz koşulu bu tek adam rejiminden kurtulmak. Kısmi restorasyon planlarının, halkı siyasal sürecin dışına iten siyasi yaklaşımların geniş kesimlerin sorunları köklü bir şekilde çözemeyeceği ortada. Bu rejimle hesaplaşmak ve krizin köklü bir çözümü; ancak halkın temsilinin önünde engel teşkil eden, siyasal partiler yasasının değiştirildiği, barajın ortadan kaldırıldığı ve halkın kendi söz ve iktidar sahibi olduğu bir demokrasi için mücadele etmeyi önüne koyan, laikliği ve bağımsızlığı savunan kurucu bir irade ile mümkün olabilecek” açıklamasını yaptı.