TIR şoförlüğü yaparken sosyal medyada “Beni virüs değil, beni senin bu düzenin öldürür” dedikten sonra gözaltına alınan ve o günden sonra iş bulamayan Malik Baran Yılmaz, bugün Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden gelen telefonla işe girişinin yapıldığını öğrendi. Yılmaz 8 aydır işsizdi.

İktidarı eleştirmesi ardından işsiz kalan TIR şoförü Malik Yılmaz’ın işe girişi yapıldı

TIR şoförü Malik Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs salgınına karşı 'Evde kal' çağrılarına geçinemeyeceği gerekçesiyle tepki gösterdiği için gözaltına alındı, ardından serbest bırakıldı. 8 ay işsiz kalan Malik Yılmaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine Hayat Büyükşehir Belediyesi'ne iş başvurusu yaptı, güvenlik soruşturması engeline takıldı. İşsiz kaldığı süre içerisinde pazarlarda pekmez, nar ekşisi gibi yöresel ürünleri satarak geçimini sağlayan Yılmaz'a sevindirici haber belediyeden geldi. Yılmaz, bugün Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden gelen telefonla işe girişinin yapıldığını öğrendi.

'Evde Kal' çağrılarına "İşçiyim, TIR şoförüyüm, çalışmasam ekmek yok" diyerek çektiği videoyla tepki gösterdiği için gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan TIR şoförü Malik Yılmaz, uzun bir süre işsiz kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne iş başvurusunda bulunan Yılmaz'ın karşısına henüz sonuçlanmayan bir davadan dolayı güvenlik soruşturması çıktı. Bugün kendisine belediyeden gelen telefonla işe başladığını söyleyen Yılmaz, destek veren herkese teşekkür etti.

"SUÇ İŞLEMİŞ, PROVOKATÖR GİBİ GÖSTERİLİP İŞİNDEN EDİLMEK KÖTÜ BİR DURUM"

Gözaltına alındığı gün işten atıldığını belirten Yılmaz, yaşadıklarını ANKA'ya anlattı. 8 aydır işsiz olduğunu anımsatan Yılmaz, “O gün bugündür işsizim. Hiçbir yerde iş bulamıyorum. Daha doğrusu bulamıyordum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde işe başvurmam söylendi. Evraklarımı teslim etmiştim. 8 ay çok zor bir dönem olarak geçti. Dayanışma teklifleri aldım. Fakat insan kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışırken suçsuz yere, suç işlemiş, provokatör gibi gösterilip işinden edilmesi, yaşadığı bölgenin küçük olmasından kaynaklı hiçbir yerde iş bulamaması çok kötü bir durum. Zor bir dönem" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, GÜZELMANSUR VE ATAY'IN ÇOK BÜYÜK DESTEKLERİ OLDU"

İşsiz kaldığı süreç içerisinde kendisiyle dayanışma içerisinde olan insanların olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu dönemde bana yardım eden, elimden tutan Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Mehmet Güzelmansur, Sayın Barış Atay gibi isimlerin çok büyük destekleri oldu. Onlara çok teşekkür ederim. Minnettarım" dedi.

"AZ ÖNCE BELEDİYEDEN ARADILAR, İŞE GİRİŞİM YAPILDI"

İşten çıkarılmasından sonra geçimini sağlamak için yöresel ürünler sattığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu zor dönemlerde ayakta durabilmek için ailemin evde yaptığı kuru üzüm, pekmez gibi yöresel ürünleri satmaya başladım. Bugün burada ilk defa ANKA Haber Ajansı aracılığıyla, 3-4 dakika önce aldığım bir müjdeyi sizle paylaşmak istedim. Az önce belediyeden aradılar bütün işlemlerimin tamam olduğunu ve birkaç gün içerisinde işe başlayacağımı, sigorta girişimin de az önce yapıldığını söylediler. Ben hepinizi çok teşekkür ederim, minnettarım sizlere."

(ANKA)