SOL Parti, Uşak’ta 8 Ekim’de yapılacak olan Üretici Mitingi öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Üreticilerle buluşarak mitinge katılım çağrısı yapan SOL Parti’nin 3 bölgede il ve ilçe kongreleri de gerçekleştirildi.

İktidarı mücadele devirecek
Üreticilerle buluşan SOL Partililer mitinge katılım çağrısı yaptı. (Fotoğraf: BirGün)

Uğur KURNAZ

SOL Parti, Uşak’ta 8 Ekim tarihinde yapılacak olan Üretici Mitingi öncesi çalışmalarına devam ediyor. Köylülerle bir araya gelen SOL Partililer, Eşme Güllü, Keklikli, Kayalı, Dutlucu, Külçen gibi pek çok noktayı ziyaret ederek cumartesi günü Uşak’ta düzenlenecek Üretici Mitingi’ne katılım çağrısı yaptı.

Ayrıca kongre sürecinde olan SOL Parti, il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. SOL Parti Denizli İl Örgütü de 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. SOL Parti İl Başkanlığı’nı sürdüren Orhun Çoban, SOL Parti il başkanlığı’na veda ederken Av. Kamil Doğan yeni İl Başkanı seçildi. Kongre’de konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, örgütlü mücadelenin öneminin altını çizdi.

İKİNCİ MİTİNG UŞAK’TA

Konuşmasına Fatsa’da gerçekleştirilen Fındık Mitingi’ni hatırlatarak başlayan Başer şunları söyledi: “Fındık üreticilerinin taleplerini örgütleyerek bir yola çıktık. Şimdi Uşak’ta ikinci üretici mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Bölgede dolaştığımız bütün köylerde fiyatların ne kadar arttığına, gübrenin ne kadar pahalılaştığına, mazotun ne kadar yükseldiğine yönelik şikâyetler alıyoruz. Bunu en iyi, zorlukları birebir yaşayan halkımız biliyor. Konuştuğumuz bütün sorunları ve bunun çözümünü de halkımız biliyor.”

Emperyalist güçlere yönelik verilen mücadele kazanılıncaya kadar izledikleri yoldan devam edeceklerini belirten Başer, “Uluslararası tekelleri, şirketleri ülkeden kovuncaya kadar, çeteleri, çeteleşen şirketleri kovuncaya kadar yolumuza devam edeceğiz. Bizim yolumuz, sesi kesilmek istenen, her gün sokak ortasında katledilen kadınların, kendi varlığıyla toplumda istediği gibi yaşayabileceği laik bir yol. Tek kurtuluş sandıkta değil. Sandığa giden yolu halkın mücadelesiyle örgütlemediğimiz sürece iktidarı tek başına sandıkta yenmek mümkün değil” dedi.

Denizli KongresiDenizli Kongresi

İKİ ŞEHİRDE DAHA KONGRE

SOL Parti Adana da il kongresini yaptı. Tek listeyle gidilen seçimde il başkanlığına Halil İbrahim Kayar seçildi.

İzmir Dikili İlçe Örgütü de 2’nci Olağan Kongresi’ni gerçekletirdi. İbrahim Aslan yeni ilçe başkanı seçildi.