Mahkeme iktidarın, İstanbul’un simge mekanlarından olan Yıldız Parkı’nı yapılaşmaya açan imar planlarına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, mahkeme kararını “Halkımızın neşesi ve sığınağı olan parkın yapılaşmaya açılması planlandı. Mahkeme emsal bir kararla yürütmeyi durdurma kararı verdi, İstanbul kazandı” diye duyurdu.

İktidarın hevesi kursağında kaldı, Yıldız Parkı şimdilik kurtuldu
Fotoğraf: Depophotos

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, kentin en önemli ve en değerli alanlarından biri olan Yıldız Parkı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Gökce, iktidarın yapılaşmaya açmak istediği Yıldız Parkı’nın imar planlarına dair İBB’nin açtığı davada mahkemenin emsal bir karar verdiğini duyurdu. Gökce, “Halkımızın neşesi ve sığınağı olan parkın yapılaşmaya açılması planlandı. İstanbul'un ve halkımızın haklarını korumak için İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımızca açtığımız davada mahkeme emsal bir kararla yürütmeyi durdurma kararı verdi, İstanbul kazandı” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Değerli İstanbullular,

Yeşil alanlar yalnız hayatımızı güzelleştiren yaşam alanları değil, deprem gibi afetlerden sonra halkımıza hizmet eden güvenlik alanlarıdır. Yıldız Parkı Doğal Sit Alanı'nı korumak için yürüttüğümüz hukuk mücadelesinde önemli bir kazanım elde ettik.

Yıldız Parkı hem tarihi hem de ekolojik olarak benzersiz bir doğal alandır. Yıldız Parkı yalnız bir park değil tarihi dokusu, kıyı ve yamaçlarındaki nadir eserleri ile İstanbulumuzun parlak mücevheridir. Bu alan ne yazık ki yapılaşmaya açılmak istendi.

Çevre. Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan koruma statüsü değişikliği ile Yıldız Parkı Doğal Sit Alanı'nda entegre tesis, turizm ve yerleşim alanı gibi kullanımların önü açıldı. Halkımızın neşesi ve sığınağı olan parkın yapılaşmaya açılması planlandı.

İstanbul'un ve halkımızın haklarını korumak için İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımızca açtığımız davada mahkeme emsal bir kararla yürütmeyi durdurma kararı verdi, İstanbul kazandı. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”