İktidar Covid-19 ile mücadele sürecinde belediyelerin önünü kesmeye çalışsa da CHP’li belediyeler dayanışmayı büyütüyor: İzmir’de belediye ‘direnç paketi’ dağıtmaya başladı, ekmek dağıtımı engellenen Mersin Büyükşehir Belediyesi kentte ‘gıda seferberliği’ başlattı, Ankara’da ise sokak hayvanları unutulmadı

İktidarın yasağına rağmen ‘dayanışma' büyüyor!

CHP’li belediyelerin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında attığı hemen hemen her adım iktidarın engellemesiyle karşılaşıyor. Hükümetin salgın sürecinde yerel yönetimlerin çalışmalarını hedef alan uygulamaları rağmen CHP’li belediyeler, bu süreçte ‘dayanışmayı’ büyütüyor.

SALGINA KARŞI DİRENÇ PAKETİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, salgınla mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerine ‘direnç paketi’ dağıtmaya başladı. C vitamini yönünden zengin elma, portakal ve limonun bulunduğu direnç paketlerinde mutfakta en çok ihtiyaç duyulan iki ürün olan patates ve soğan da yer alıyor. Sebze meyve halinden birinci elden alınan ürünler, üzerinde “İzmir halkının hediyesidir” yazan kolilerle dağıtılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda, gıdaya ulaşmakta zorluk çekenlere desteğin süreceğini bildirdi: “Şu ana kadar 56 bin 231 adet destek kolisini dayanışma kampanyamız sayesinde yerine ulaştırdık. Hedefimiz ilk etapta 100 bin aileye destek sağlamak. Direnç paketi adını verdiğimiz bu kampanya ile bir yandan salgında vatandaşların bağışıklık direncini yükselteceğiz, diğer yandan da raf ömrü yüksek patates ve soğanla mutfaklara can suyu olacağız. Tarım sektörüne desteğimiz sürecek.”

BU SÜRECİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koronavirüs çalışmaları kapsamında Cam Piramit Kongre Merkezi’nde oluşturulan Bağış Kabul Merkezi’ni ziyaret etti. 65 yaş üstü evinden çıkamayan, sosyal güvencesi olmayan, işsiz kalan ve ihtiyacı olan ailelere ulaştırılmak için gıda kolilerinin hazırlanma sürecini yakından takip eden Başkan Böcek, kendi elleriyle gıda paketi hazırladı. Başkan Muhittin Böcek, “Birlikte bu süreci atlatacağız. Belediye imkanlarımızla gerekeni yapıyoruz. Gücü olanın da yardımlarını bekliyoruz. Yaptığınız yardımlar ihtiyacı olan dar gelirli, işsiz kalan, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın sofrasına gidecek. Onlar açken biz tok kalamayız. Elimizden ne geliyorsa birlikte yapacağız. Katkı koyan herkese her kesime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GIDA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekmek dağıtımı engellenince kentte ‘gıda seferberliği’ başlattı. Belediyenin 13 ilçede aralıksız sürdürdüğü dağıtımlar ile yurttaşların ekonomik sıkıntılarla daha rahat baş edebilmeleri hedefleniyor. 165 bin yardım kolisinin de yola çıktığı bildirildi.

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADILAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi de koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı günler dahil haftanın 7 günü sokakta yaşayan can dostlarını unutmuyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent’in merkez noktaları ile ilçelerinde kanatlı hayvanlar ile birlikte tüm sokak hayvanlarına mama desteğinde bulunmayı sürdürüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, tüm ekiplerin haftanın 7 günü sahada olduğunu belirtti.