CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, eczanelerde bazı ilaçların bulunmadığını, vatandaş ve eczacıların zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Gaytancıoğlu, "Aslında müşterileri var, her gün reçetelerle dünya kadar insan buralara geliyor ama ilaç bulunamadığı için onlar da yeterli gelire sahip olamıyorlar" dedi.

İlaç krizi her gün büyüyor: "Eczacılar ilaç bulunamadığı için yeterli gelire sahip olamıyorlar"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne’de bir eczaneyi ziyaret etti. Eczanelerde bazı ilaçların bulunmadığını ifade eden Gaytancıoğlu, "Aslında müşterileri var, her gün reçetelerle dünya kadar insan buralara geliyor ama ilaç bulunamadığı için onlar da yeterli gelire sahip olamıyorlar" dedi.

"Sağlıkta zaten sıkıntı vardı. Doktorlar eylem yaptılar kazandılar, eczacılar da eylem yaptılar ama hala kazanamıyorlar çünkü ilaç sıkıntısı gün geçtikçe artıyor çünkü eczacılara daha düşük ücret teklif ediyorlar ama gerçekte öyle değil" diyen Gaytancıoğlu, "Eczacının masrafı sadece ilaç değil ki. Buranın elektriği, ısıtma sorunları, taşıma, ekstra maliyetler var, işçilik ücretleri var. Her gün gelen zamlar var. Dolayısıyla karlar düşüyor onlar da ilaç bulamama sıkıntısında müşterileriyle karşı karşıya kalabiliyorlar" ifadelerine yer verdi.

"YOKSA DİĞER ARKADAŞLARA YÖNLENDİRİYORUZ"

Eczane çalışanı ise bazı ilaçları temin etmekte zorluk çektiklerini belirterek şunları söyledi:

"Şu an teminle ilgili bir sıkıntı var. Gerek ilaç firmalarının üretim kapasitesi gerek fiyatlar. Bir şekilde bulunamayabiliyor. Sıkıntı var. Çözülür diye ümit ediyoruz. Firmaların belki fiyatlarla ilgili değişiklik olabilir mi? Daha üretilir hale getirebilir mi? Böyle bir beklentimiz var. Eş değer olarak varsa vatandaşımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Yoksa diğer arkadaşlara yönlendiriyoruz.

Bir şekilde vatandaşımızın işini görmeye çalışıyoruz, elimizden geldiği kadar. Olmadığı zaman meslektaşlarımıza yönlendirmeye çalışıyoruz. Gerek WhatsApp grubu olarak gerek bölge, çarşı eczaneler… Hiç olmadığında hekimle görüşerek hekim başka bir tedavi uygular mı, o şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz."

(ANKA)