MEB tarafından görevine son verilen ilahiyatçı Cemil Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yargı, MEB'in işlemini hukuka aykırı bulup iptal etti. Ben boyun eğmem! Yaşasın Atatürk devrimi” diyerek görevine geri döneceğini açıkladı.

İlahiyatçı Cemil Kılıç görevine dönüyor: Ben boyun eğmem

İlahiyatçı yazar ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Cemil Kılıç, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile göreve geri döneceğini duyurdu.

Kılıç, paylaşımında, yargının MEB tarafından görevine son verilmesinin hukuka aykırı görüldüğünü belirtti.

Kılıç’ın paylaşımı şöyle:

“Sapık imam Halil Konakçı, İslam düşmanı Akit, sapık tarikatlar ve avaneleri, size bir haberim var. 97 gün önce ihraç edildiğim görevime yakında yeniden başlıyorum. Yargı, MEB'in işlemini hukuka aykırı bulup iptal etti. Ben boyun eğmem! Yaşasın Atatürk devrimi!”

NE OLMUŞTU?

Cemil Kılıç’a Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda soruşturma açılmıştı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'sorguya çekilen' Kılıç, "Yaklaşık 40 soru soruldu. 'Kılıçdaroğlu ile neden görüştünüz, neden Kemal Kılıçdaroğlu’nu Twitter hesabınızdan RT ettiniz, Diyanet Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmak mı istiyorsunuz, Cumhurbaşkanı'nı itibarsızlaştırmak mı istiyorsunuz' gibi sorular sordular" demişti.

2019 yılında gerici Yeni Akit gazetesinin hedef göstermesinin ardından Rami Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki görevinden uzaklaştırılan Cemil Kılıç, görevine iade edilmişti. Ancak, Kılıç görev yaptığı okula değil sürgün edilerek Anadolu’da uzak bir köye gönderilmişti.

Cemil Kılıç, “Tarikatlar istedi, MEB beni ihraç etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 yıllık eğitimcilik görevime son verildi” sözleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği görevinden ihraç edildiğini duyurmuştu. 23 yıllık eğitimcilik görevine son verilen Kılıç, MEB'in ihraca ilişkin üç gerekçe gösterdiğini belirtmişti.