İlahiyatçı Cemil Kılıç, “Tarikatlar istedi, MEB beni ihraç etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 yıllık eğitimcilik görevime son verildi” sözleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği görevinden ihraç edildiğini duyurdu. 23 yıllık eğitimcilik görevine son verilen Kılıç, MEB'in ihraca ilişkin üç gerekçe gösterdiğini belirtti.

İlahiyatçı Cemil Kılıç öğretmenlikten ihraç edildi: Tarikatlar istedi, MEB ihraç etti

İlahiyatçı yazar ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Cemil Kılıç, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile MEB tarafından, öğretmenlikten ihraç edildiğini duyurdu.

"Tarikatlar istedi, MEB beni ihraç etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 yıllık eğitimcilik görevime son verildi" paylaşımı yapan Kılıç, ihraç edilme gerekçelerinin arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşerek kitabını hediye etmesi olduğunu söyledi.

"GERİCİ ÇEVRELERİNDE HEP HEDEFİNDE OLDUM"

Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 yıllık eğitimcilik görevime son verildi. Öğrencilerimden ve derslerimden koparılıp görevimden ihraç edildim. 23 yıl boyunca sürekli bir biçimde aklı, bilimi, inanç özgürlüğünü, bir arada yaşama kültürünü, Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, aydınlanmayı, Atatürk ilke ve devrimlerini savundum. Bir barış ve sevgi dini olan İslam'ın erdemlerini anlattım. Buralardan hiçbir zaman ödün vermedim. Ancak gerici çevrelerin hep hedefinde oldum.

'Diyanet Sen' adlı sözde sendika ile 'cübbeli' ve 'akit' gibi engizisyoncu malum kesimlerin ve FETÖ kalıntısı yapıların, nefret vaazları veren Halil Konakçı ve avanelerinin, din cahili, iman fakiri kimi odakların, akıl ve bilim karşıtı güruhun ve yurda çıyan, halka düşman zümrelerin aleyhimde yürüttüğü karalama ve linç kampanyası sonucu haksız ve hukuksuz bir soruşturma dahası hakkaniyet ilkesi alenen çiğnenerek güya cezalandırıldım. Lakin ben bunu bir ceza olarak değil büyük ulusuma hizmet yolunda onur madalyası olarak görüyorum."

Kılıç ihracına ilişkin ise şöyle dedi:

"Gerçek nedeni açıkça ifade etmekten çekinen MEB bürokratları, ihracım için hukuksal dayanaktan yoksun üç gerekçe gösterdi:

1- Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp kendisine MUHAMMEDÎ İSLAM adlı kitabımı hediye ettiğim için, ayrıca Sayın Meral Akşener’le görüştüğüm ve bir kitabımı hediye ettiğim için, yine Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş ile görüşerek çalışmalarında başarılar dileyip kendilerine bir kitabımı hediye ettiğim için güya siyaset yapmak.

2- Diyanet’in Atatürk karşıtı tutumunu ve İslam’a aykırı kimi fetva nitelikli yanlış açıklamalarını eleştirdiğim, ayrıca devletin ve Diyanet’in tarikatları koruyup kolladığına ilişkin açıklamalar yaptığım için güya devletin kurumlarını küçük düşürmek.

3- Demografik işgal hareketi olarak gördüğüm yanlış mülteci politikasını ve cumhuriyetimizin dayandığı altı ilkeden biri olan milliyetçilik karşıtı sözlerini eleştirdiğim için güya Cumhurbaşkanı'nın itibarını sarsmak."

Açıklamalarını, Sendikalar Yasası’nın tanıdığı haklar çerçevesinde yaptığını ifade eden Kılıç, "Zira ben 2006'dan beri Eğitim İş Sendikası’nın çeşitli kademelerinde yönetici olarak yer almaktayım. Ayrıca yaptığım çalışmalar ve açıklamalarım, yazdığım kitap ve makalelerim mesleğimin ve ilahiyatçı kimliğimin bir gereğidir. Öte yandan düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğü anayasal bir hak olup bu hakkın kullanımını suç olarak görmek gerek ulusal ve gerekse evrensel hukuk açısından hiçbir zemine sahip değildir. Gerçek şu ki kamuoyu ve büyük milletimiz benim neden ihraç edildiğimi gayet iyi bilmektedir. Ben artık milletimin ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün memuruyum. Kendimi canımdan aziz bildiğim halkıma emanet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Cemil Kılıç’a Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda soruşturma açılmıştı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'sorguya çekilen' Kılıç, "Yaklaşık 40 soru soruldu. 'Kılıçdaroğlu ile neden görüştünüz, neden Kemal Kılıçdaroğlu’nu Twitter hesabınızdan RT ettiniz, Diyanet Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmak mı istiyorsunuz, Cumhurbaşkanı'nı itibarsızlaştırmak mı istiyorsunuz' gibi sorular sordular" demişti.

2019 yılında gerici Yeni Akit gazetesinin hedef göstermesinin ardından Rami Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki görevinden uzaklaştırılan Cemil Kılıç, görevine iade edilmişti. Ancak, Kılıç görev yaptığı okula değil sürgün edilerek Anadolu’da uzak bir köye gönderilmişti.