Seçim döneminde yaptığı sokak röportajlarıyla yurttaşın tepkisini, derdini aktaran İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık’a Erdoğan’a ait ağlayan bir fotoğrafın altına “Timsah göz yaşları” yorumunu yazması gerekçe gösterilerek dava açıldı. Açılan dava ile ilgili BirGün’e konuşan Arif Kocabıyık, bu davanın bir susturma, korkutma çabası olduğuna dikkat çekti. Soruşturmanın ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan açıldığını belirten Kocabıyık, davaya konu […]

İlave TV muhabirine Erdoğan’a hakaretten soruşturma

Seçim döneminde yaptığı sokak röportajlarıyla yurttaşın tepkisini, derdini aktaran İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık’a Erdoğan’a ait ağlayan bir fotoğrafın altına “Timsah göz yaşları” yorumunu yazması gerekçe gösterilerek dava açıldı.

Açılan dava ile ilgili BirGün’e konuşan Arif Kocabıyık, bu davanın bir susturma, korkutma çabası olduğuna dikkat çekti.

Soruşturmanın ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan açıldığını belirten Kocabıyık, davaya konu olan yorumun yapıldığı zaman Erdoğan’ın başbakan olduğuna dikkat çekti. Erdoğan’ın 28 Temmuz 2018 öncesine ait hakaret davalarında şikayetçi olmayacağını belirtmesine rağmen avukatların dava açılmasında ısrarcı olduğunu belirten Kocabıyık daha sonra soruşturmanın ‘kamu görevlisine hakaret’ olarak değiştirildiğini söyledi.

Daha önce de çektiği bir video nedeniyle AHaber’de Erkan Tan tarafından hedef gösterilen Kocabıyık, “O zamanda dava açıldı ama bir şey bulunamayınca sosyal medya hesaplarım incelendi. Geçmişe yönelik paylaşımlarından bir şeyler çıkartılmaya çalışıldı” dedi.

Kocabıyık, sokak röportajlarına ve sosyal deney çalışmalarına devam edeceğini belirterek “Çalışmalarımdan vazgeçmeyeceğim” dedi.

Açılan davanın bir sonraki duruşması 26 Eylül 2019 tarihinde görülecek.