İletişim Başkanlığı 25 katlı binaya sığamadı

Mustafa BİLDİRCİN

Muhalefetin, “İktidar adına kamuoyundaki algıyı yönetiyor” gerekçesiyle çalışmalarını eleştirdiği İletişim Başkanlığı, 25 katlı mevcut binasına sığamadı. 2021 yılında toplam 816 personeli bulunan başkanlık, hizmet binasının fiziki kapasitesinin artırılması için 2022 Yılı Yatırım Programı’ndan 30 milyon TL ödenek aldı.

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, firari Akın İpek’e ait Atlantik A.Ş’ye verilen ve yurt olarak konulan Ankara Çukurambar’daki binaya 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından el konuldu. El konulan binanın mülkiyeti Hazine’ye geçti. Binanın kullanımı İletişim Başkanlığı’na verilirken Temmuz 2020’de binaya İletişim Başkanlığı’nın logosu yerleştirildi.

25 katı binanın fiziki kapasitesinin artırılması için Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programı’na, İletişim Başkanlığı için toplam 40 milyon TL ödenek yazıldı. Başkanlığın, 10 milyon TL’yi 19 ildeki taşınmazlarının bakım ve onarımı ile teçhizat alımı için kullanacağı, 30 milyon TL’yi ise “Hizmet binasının fiziki kapasitesini artırmak” amacıyla harcayacağı ifade edildi.

İletişim Başkanlığı’nın kullanımına verilen binanın bulunduğu alan, daha önce de tartışma konusu oldu. ABB Başkanı Mansur Yavaş, 2016 yılında İçişleri Bakanlığı’na yaptığı başvuru ile Gökçek’in söz konusu alan için yaptığı tahsisin soruşturmasını talep etse de bakanlık Yavaş’ın iddialarını işleme koymadı.