BirGün, Kızılay'ın konteyner fabrikasında "Daha önce kebapçılık yapan Recep Toy'un torpille idare müdürü yapıldığını", fabrikanın depreme hazırlık yapmadığını yazdı. Haberin “dezenformasyon” olduğunu öne süren İletişim Başkanlığı ise deprem için konteyner stoklanıp stoklanmadığına dair bilgi vermedi; genel müdürün ODTÜ mezunu olduğunu açıklamakla yetindi.

İletişim Başkanlığı’ndan BirGün’ün Kızılay haberini yalanlama çabası: "Müdür ODTÜ mezunu"

HABER MERKEZİ

BirGün'ün "Kızılay rezaleti!" başlıklı haberi gündem oldu. Haberde, Malatya’daki ülkenin en büyük konteyner fabrikasının sahibi Kızılay'ın, depremzedeler için konteyner üretemediği, afetler için hiç konteyner stoklamadığı ve fabrikaya bir kebapçıyı torpille müdür yaptığı anlatılıyordu.

İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, BirGün haberine dair açıklama yaptı. Açıklamada, Kızılay Sistem Yapı Fabrikası 3 ay önce açılarak üretime başlamıştır. Genel müdür, ODTÜ mezunudur ve bu alanda doktorası bulunmaktadır. Ayrıca 30 yıllık sektör tecrübesine sahiptir" denildi.

Ancak açıklamada, Kızılay fabrikasında afetler için konteyner stoklanıp, stoklanmadığına değinilmedi.

BirGün'ün haberinde "Daha önce kebapçılık yapan Recep Toy isimli bir kişi personelin itirazına rağmen fabrikada idare müdürü olarak görevlendirildiği" ifade edilmesine rağmen İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında fabrikanın bağlı olduğu Kızılay şirketinin genel müdürünün kebapçı olmadığı ifade edildi.