Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 'sansür düzenlemesi' kanun teklifinin TBMM’de görüşüldüğü bir dönemde, “Dezenformasyon Bülteni” hazırlamaya başladı. Bültenin, haftalık olarak, İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından hazırlandığı, mail ve WhatsApp grupları yoluyla belli gazetecilere ve kurumlara dağıtıldığı öğrenildi.

İletişim Başkanlığı'ndan haftalık 'Dezenformasyon Bülteni'
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, haftalık “Dezenformasyon Bülteni” hazırlamaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bir süre önce, başkanlık bünyesinde Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kurulduğunu açıklamış, merkezin başına da İdris Kardaş’ın atandığını söylemişti. Kardaş, sosyal medyadan, “Her türlü dezenformasyonla mücadele etmek İletişim Başkanlığı’nın görevidir. Bu görev, milletin iradesi olan Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından verilmiştir. Vazifemizi hakkıyla yerine getirmek Sn. Cumhurbaşkanımıza ve milletimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur” mesajını paylaşmıştı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, kurulan merkezin ilk eylemi, Dezenformasyon Bülteni çıkartmak oldu. Bültenin ilk sayısında, 1-8 Ekim tarihleri arasında yayımlanan bazı haberler yer aldı. “Haftanın yalan haberleri” başlığı altında sıralanan haberlerin yanına, “Bu bir yalan haberdir, hakikati paylaş” grafiği yerleştirildi.

Bültenin ilk sayısında, Diyanet’in gelirlerinden faiz elde ettiği, doğalgaz depolarında eksik olduğu, Türk Sahil Güvenliği’nin göçmenleri şiddet kullanarak Yunanistan’a ittiği, tarihi camiye PVC pencere takıldığı haberleri yer aldı. Haberlerin yalan olduğu belirtilerek, bilgi aktarıldı. Bültenin sonunda, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Yayını” logosu da konuldu.

KARDAŞ: HAFTALIK ÇIKARTACAĞIZ

T24’e konuşan Kardaş, bültenin haftalık olarak çıkartılmasının planlandığını belirterek, amaçlarının halkın yalan haberin farkına varması olduğunu söyledi. Kardaş, bültenin neden internet sitesinde yayımlanmadığı ve farklı biçimde dağıtıldığı sorusuna da “Sitede yayımlanmasına gerek görmedik. Mail ve Whatsapp grupları üzerinden dağıtıyoruz” yanıtını verdi.

Bültenin sadece belli yayın organları ve gazetecilere gönderildiği öğrenildi.