Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ‘İletişim Uzman Yardımcısı’ sınavı için duyuru yaptı. Kadroya alınanların, yapılacak yazılı ve sözlü sınavlar sonucunda atanacağı belirtilirken, sınava başvuru için KPSS şartı aranmadığı ifade edildi. Sınava katılım ücreti ise 125 TL olarak belirlendi.

İletişim Başkanlığı, ‘Uzman Yardımcısı’ atamak için sınav duyurusu yaptı: KPSS şartı aranmıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ‘İletişim Uzman Yardımcısı’ kadrosuna atama yapmak amacıyla sınav gerçekleştirileceğini duyurdu.

Başkanlığın sitesinde yer alan bilgiye göre, İletişim Uzman Yardımcısı unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısının 30 olduğu ifade edilerek, “Giriş sınavını kazananların atamaları GİH sınıfından 8 ve 9’uncu derece kadrolara yapılacaktır” denildi.

Duyuruda, sınavın tüm aşamalarının Ankara’da yapılacağı, sınava katılım için KPSS şartı aranmadığı ve katılım ücretinin 125 TL olduğu bildirildi.

35 YAŞ SINIRI

Sınava katılmak için 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Bunun dışında, en az dört yıllık lisans eğitimi veren; hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, iletişim fakültelerinden, mühendislik fakültelerinin lisans bölümleri ile matematik ve istatistik lisans bölümlerinden, ilgili fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak şartı aranıyor.

Sınav başvurusu 09-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Sınav web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr ) üzerinden yapılacak.

Ön eleme sınavı 12 Eylül 2021 tarihinde ve saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda gerçekleştirilecek. Sınav süresi 120 dakika olacak. Ön eleme sınavında 100 üzerinden 70 puan alanlar başarılı olarak kabul edilecek.

SORU DAĞILIMI

Ön eleme sınavında soru dağılımı şu şekilde olacak:

Genel Yetenek (30 soru) Genel Kültür (40 soru), Tarih, coğrafya, hukuk temel kavramları, Uluslararası kuruluşlar, Türkiye ve dünya ile ilgili genel kültür ve güncel sosyo-ekonomik konular (15 soru), Mevzuat (10 soru), Temel Hak ve Özgürlükler, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (Genel Hükümler), 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, İletişim Teorileri (10 soru), Sosyolojiye Giriş, Türk Siyasal Hayatı (5 soru). Yabancı Dil (30 soru).

Sözlü sınavın ardından, alan bilgisi yazılı sınavının kapsamı ve sınav şeklinin ise ön eleme sınavından sonra resmi internet sitesinden duyurulacağı aktarıldı.

EN 70 ALMAK GEREKİYOR

Yazılı sınavda başarılı sayılmak için 100 puan üzerinden en az 70 puan almak gerekiyor. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar arasından, en yüksek puandan başlanarak atama yapılacak kadro sayısının en fazla 4 katı kadar aday sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

Yazılı ve sözlü sınavın ardından atanma süreci için ise şu bilgiler verildi:

“Adayın, yazılı ve sözlü sınavların her birinden en az 70 puan almış olması gerekmektedir. Sınavda alınan ortalama puanlar, en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve en yüksek puan almış adaydan başlanarak atama yapılacak kadro sayısı kadar aday giriş sınavını asıl olarak kazanmış sayılır. Bu nedenle ortalama 70 ve üzeri puan alan her aday sınavı kazanmış sayılmayacaktır. Asıl adayların yanı sıra, giriş sınavı puanı yetmiş (70) ve üzerinde olan adaylardan başarı sıralamasına göre, atama yapılacak kadro sayısının en fazla yarısı kadar yedek aday belirlenebilecektir. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda herhangi bir bölümden yeterli aday alınamaması halinde, eksik kalan kadro Başkanlık tarafından uygun görülecek diğer bölümlerden atama yapılarak doldurulabilecektir. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda yeteri kadar uygun aday olmaması halinde ilan edilenden daha az sayıda kadroya atama yapılabilecektir. Sınavı asil veya varsa yedek olarak kazananların isimleri İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Sınavda başarılı olanların Başkanlıkça kendilerine bildirilen süre içinde İletişim Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.”

YAZILI SINAV ATLANABİLİR

Öte yandan, İletişim Başkanlığı’nın, ön eleme sınavından sonra alan bilgisi yazılı sınav yapmadan da ön eleme sınavında başarılı olan adayları doğrudan sözlü sınava çağırılabileceği ifade edildi. Duyurunun ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı.

“Alan bilgisi yazılı sınavından sonra yapılan sözlü sınavda adaylar; giriş sınavı duyurusunda belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilecektir.”

Duyurunun tamamına burayı tıklayarak erişebilirsiniz.