İletişim Başkanlığı’nın sitesi AKP bülteni gibi

Mustafa BİLDİRCİN

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ayrıştırıcı söylemlerini artıran AKP iktidarı, elindeki tüm kamu kaynaklarını da seçimler için adeta seferber ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, seçim bölgesinde bakanlığa tahsisli TOGG ile gezerken Süleyman Soylu’nun seçim çalışmaları haberlerinin yer aldığı İçişleri Bakanlığı’nın sitesi, “AKP’nin internet sitesi gibi” yorumlarına neden oluyor.

Kamu kaynaklarını, “İktidar adına algı yaratmak” amacıyla kullandığı gerekçesiyle tartışılan İletişim Başkanlığı’nın internet sitesi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmalarına yönelik çok sayıda haber içeriyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, İstanbul Güvenlik Forumu’nda yaptığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalancılıkla suçladığı konuşması da sitede haber olarak yer alıyor.

Sitesinde, AKP'nin seçim beyannamesinin tam metninin yer alması da dikkati çekiyor. Sitede beyanname, “AK Parti, seçim beyannamesini açıkladı” başlığıyla “Haberler” bölümünde bulunuyor. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “AKP Genel Başkanı” sıfatıyla gerçekleştirdiği çalışmalar da İletişim Başkanlığı’nca haberleştiriliyor.

Başkanlığın sitesinde yer alan bazı haber başlıkları şöyle:

• Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısına katılarak konuşma yaptı.

• Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Antalya mitinginde konuştu.

• Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kararını veren İzmir'in seçimde gereğini yapacağına inanıyorum”.