İletişim Yayınları, yazar Aslı Tohumcu tarafından taciz suçlaması yöneltilen Bora Abdo’yla olan yayın ilişkisini sonlandırdığını açıkladı.

İletişim Yayınları’ndan ‘taciz’ kararı: Bora Abdo’yla ilişkimizi sonlandırdık

İletişim Yayınları, yazar Aslı Tohumcu’nun tacizine maruz kaldığını söylediği Bora Abdo’yla olan yayın ilişkisini sonlandırdığını duyurdu.

Zorbalık ve taciz karşısında yazarları Pelin Buzluk ve Aslı Tohumcu’nun yanında olduğunu belirten yayın evinin, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“İletişim Yayınları olarak, maruz bırakıldıkları gayriinsanı davranış, zorbalık ve tacize karşı yazarlarımız Pelin Buzluk ve Aslı Tohumcu’yla beraberiz.

Bora Abdo ile olan yayın ilişkimizi sona erdirdiğimizi okurlarımızın bilgisine sunarız.”

iletisim-yayinlari-ndan-taciz-karari-bora-abdo-yla-iliskimizi-sonlandirdik-814993-1.

NE OLMUŞTU?

Twitter’da, yazar Hasan Ali Toptaş’ın bir kadın kullanıcı tarafından tacizle suçlanmasının ardından, başka kadınlar da edebiyat dünyasından farklı erkek yazarların tacizine maruz bırakıldıklarını açıklamışlardı.

Pelin Buzluk'un bu yöndeki paylaşımına destek olan yazar Aslı Tohumcu, yaşadığı cinsel saldırıyı kamuoyuyla paylaşarak dayanışma çağrısında bulunmuş ve Bora Abdo'nun taciziyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Hasan Ali Toptaş da yalnız değil tabii. Bora Abdo var. Beni arkadaşımdan ayırıp taksime atlamasıyla gelişen bir olay. Ben de büyüdüm, kadınlarla sarmalandım iyice. Konuşabiliyorum. Herkes konuşsun. Bizim korkacak bir şeyimiz yok!" ifadelerini kullanmıştı.