İlgezdi’den sanata tam destek

KADİR İNCESU

Ataşehir Belediyesi 2019-2020 Kültür Sanat Sezonu, Baran Aytaç ve Oliver Drechsel yönetimindeki Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası ile Monheim Otto-Hahn-Gymnasıum Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konseriyle açıldı.

Sunumunu Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal’ın yaptığı Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki konseri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmerman, Otto-Hahn-Gymnasium okul müdürü Dr. Hagen Bastian ile müzikseverler izledi.

Konser, geçen hafta sonu yaşamını yitiren Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanı İbrahim Karademir’e ithaf edildi.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası ile Monheim Otto-Hahn-Gymnasıum Gençlik Senfoni Orkestrası’nın 21 Eylül’de Monheim’da, 30 Eylül’de de İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu’nda verdiği konserler büyük beğeni toplamıştı.

Kardeş kentler Mongheim ve Ataşehir’in hızla büyüyen dostluğunun önemli bir markası olma yolunda hızla ilerleyen iki orkestra konserde J. Strauss, L. v. Beethoven, A. Borodin, L. Anderson, W. A. Mozart, J. Offenbach ve J. Williams’dan eserler yorumladı.

Konserin son bölümünde Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmerman yaptığı konuşmada, “İki orkestranın kısa zamanda böyle bir ilerleme kaydetmesi bizi çok mutlu etti. Bu birlikteliğin oluşmasına emek veren herkese teşekkür ediyorum. Amacımız, kardeşliğimiz ve beraberliğimizi iyi yerlere taşımak. Gelin birlikte el ele bu kardeşliği, dostluğu ve gençlerin buluşmalarını destekleyelim. Öğrenci değişimlerinin, kültürün ve sanatın olduğu yerde ayrımcılık, düşmanlık ve önyargı asla barınamaz” dedi.

‘MAHALLELERE GÖTÜRÜYORUZ’

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de konuşmasına başlamadan önce ‘Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz’ projesini hazırlayan ve hayata geçiren Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü T. Volkan Aslan’a söz verdi.

Aslan yaptığı kısa açıklamada, “Sanat alanında yapmak istediğimiz projelere Belediye Başkanımız Battal İlgezdi her zaman tam destek verdi. Başkanımızın verdiği güç ve destekle sanatı mahallelere götürüyoruz. Orkestramız üyeleri de belediyemizin eğitimlerine katılan çocuklar arasından seçiliyor. Çocuklarımıza, ailelerine, eğitmenlerimize ve bize her türlü desteği veren başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘AMACIMIZ ÇAĞDAŞ ÜLKE’

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de şöyle konuştu: “Kardeş Monheim Belediyesi ile sanat alanında yaptığımız işbirliği çerçevesinde yılda 200 öğrencimiz Monheim’a gidiyor. Monheim’dan da 200 öğrenci ilçemize geliyor. Bu sayıyı çoğaltacağız. 3 yıl önce Monheim’da Ataşehir Parkı açıldı. Yakında Ataşehir Kültür Merkezi de hayata geçecek. Ataşehir’de de Monheim Belediyesi’nin Sanat Merkezi var. Amacımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu çağdaş ve demokratik bir ülkenin vatandaşları olarak iki belediye arasındaki ilişkileri güçlendirmek. Daniel Zimmerman’a da çabaları için teşekkür ediyorum.”

İlgezdi tarafından orkestra şefleri Baran Aytaç ve Oliver Drechsel’e plaket; Daniel Zimmerman ve Dr. Hagen Bastian’a çiçek takdim edildi.

‘TAKDİRE DEĞER’

Konser sonrası konuştuğumuz Monheim Otto-Hahn-Gymnasıum Gençlik Senfoni Orkestrası Şefi Oliver Drechsel de farklı kültürlerde yetişen orkestra üyelerinin aynı sahneyi paylaşmasının bir şans olduğunu belirterek, “Birbirlerinin kültürlerini tanıyorlar, bilmedikleri bir kültür için daha açık fikirli oluyorlar. Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası üyeleri çok başarılı. Ataşehir’de aldıkları özel eğitim kendilerini geliştirmelerini sağlıyor. Ataşehir Belediyesi’nin öğrencilere verdiği eğitim ve destek takdire değer” diye konuştu.