Umut vadeden hikâyeleri desteklemek amacıyla ilk kez düzenlen “BİLGİ Umut Var” gecesinde 10 iyilik hikayesi santralistanbul’da düzenlenen bir gecede duyuruldu

İlham veren iyilik hikayeleri “BİLGİ Umut Var” gecesinde buluştu

Ekim ayında başlayan projenin ilk aşamasında öğrenciler kendilerine ilham olan ve Birleşmiş Milletler 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi baz alınarak belirlenen 33 hikayesini aday bilgiumutvar.com web adresi üzerinden gösterdi. 15 gün süren oylama sonucunda en çok oy alan 10 hikâyenin kahramanı, “BİLGİ Umut Var”da buluştu.

HER UMUT TOHUMU TOPLUMU ETKİLİYOR

Sunuculuğunu Berfu Güven yaptığı; İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen etkinlik, BİLGİ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Ecmel Ayral yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Ayral, “Bugün burada bizimle olan projelere umudumuzu yeşerttikleri teşekkür ediyorum. Hayatın içinde atılan her umut tohumu toplumun genelini etkisi altına alıyor. Biz bunu her gün öğrencilerimizle yaşamaya ve yaşatmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KALICI ÜÇ ŞEYDEN BİRİ UMUT

Umudun sabah yataktan kalkmamızı, her durumda, her şeye rağmen, devam etmemizi sağlayan güç olduğunu belirten Erhat, konuşmasının devamında “Eski Ahit’e göre kalıcı olan üç şeyden biri (umut). Diğer ikisi ise inanç ve sevgi. Bu akşam bu umudunu, inancını kaybetmeyen, kendine benzemeyen canlıları seven, onların ıstırabını yatıştırmak için çalışan insanların öykülerini dinleyeceğiz. Onları dinlerken şunu düşünmenizi rica ediyorum: Siz de bir sorunu sırtlanmak isteseydiniz bu hangisi olurdu?”

Akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve öğrencilerin katıldığı gecede, işitme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için kurulan Def Rap müzik grubu sahne aldı.

Konserin ardından halk oylaması sonucu belirlenen 10 iyilik hikâyesinin kahramanları sahneye davet edilerek tanıtılan hikayyelerinden bazıları.

HAYATA SARIL LOKANTASI

Hayata Sarıl, Ayşe Tükrükçü’nün evsiz, sokakta yaşayan, toplumun yok saydığı insanlar için iki sene önce başlattığı bir sosyal girişim. Beyoğlu’nda açtıkları Hayata Sarıl Lokantası’nda gündüz ücretli yemek servisi yapılırken akşamları evsizlere ücretsiz yemek dağıtılıyor.

HAYAT TAMİRCİSİ

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan Hasan Kızıl, engelli hayvanlar için yaptığı protezler sayesinde onların yürümesini sağlıyor. “Hayat tamircisi” olarak tanınıyor. Kızıl, kendi imkanlarıyla yaptığı yürüteç ve protezlerle bugüne kadar 300’den fazla hayvanın yürümesini sağladı.

LEYLA'DAN SONRA GÖNÜLLÜLERİ

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde öğrenci üç arkadaş, kronik hastalığı olan çocuklara umut verip hayata bağlamak amacıyla bir iyilik projesi başlattı. Zamanla tıp öğrencileri arasında iyilik büyüdü. Bugüne kadar 4 bin 719 kronik hastalığı olan çocuğun hayallerini gerçekleştiren “Leyla'dan Sonra Gönüllüleri” umut olmaya devam ediyor.U