Eski CHP milletvekili İlhan Cihaner, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklanma kararı ile ilgili yaptığı paylaşımda geçmişi hatırlattı. Cihaner, "Şimdi tutuklamayı alkışlayanlar Erzincan kumpasında MİT mensuplarının isimlerini yayınlamışlardı" dedi

İlhan Cihaner geçmişi hatırlattı: Şimdi tutuklamayı alkışlayanlar MİT mensuplarının isimlerini yayınlamışlardı

Eski CHP milletvekili İlhan Cihaner, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Libya'da yaşamını yitiren subayların cenaze töreni haberini yapan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına destek verenlerin, daha önce MİT mensuplarının isimlerine haberlerinde yer verdiğini söyledi.

İlhan Cihaner, sosyal medya hesabından paylaştığı iletilerde Yeni Şafak ve Sabah gazetelerinin haberlerinden örnek vererek, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç'ın tutuklanmalarına yönelik olarak, iktidar ve yargı içi kavga izlenimi veren tutukluluk durumunun sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

Cihaner daha önce, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde, halen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklu olan Gülen cemaati savcılarından Osman Şanal tarafından makam odasına baskın yaparak tutuklatılmıştı. Cihaner, Balyoz ve Ergenekon soruşturmaları kapsamında makamında ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı.

İlhan Cihaner'in yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

"1- #BarışTerkoğlu ve #HülyaKılınç ın tutuklanma gerekçesi Barış’ın #Metastaz daki gibi hala etkin olan Fetullahçılar ve AKP’lilerin geçmişlerini hatırlatıyor olması. Şimdi tutuklamayı alkışlayanlar Erzincan kumpasında MİT mensuplarının isimlerini yayınlamışlardı. İşte iki Örnek:"

"2- Kanunun bu şekilde yorumlanması TBMM tutanaklarını, MİT Tarihi üzerine yaZılanları ve hatta iddianameleri bile suç haline getirilir. İktidar ve yargı içi kavga izlenimi veren bu tutukluluk sonlandırılmalıdır."