İBB'nin aldığı Fatih tablosunun sahte olduğunun iddia eden CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, istifa ederek yeni parti kuracağı iddiasını yalanladı

İlhan Kesici, 'CHP'den istifa edecek' iddiasını yalanladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy ile yaptığı söyleşinin yankıları sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) aldığı Fatih tablosunun sahte olduğunu iddia eden Kesici'nin sözleri gündem olmuştu. Kesici, istifa ederek yeni parti kuracağı iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kesici, şunları söyledi:

"Hakkımda çıkan CHP'den istifa ederek yeni bir parti kuracağım yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamu oyunu bilgilendirme gereği hissettim."

FATİH TABLOSU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İtalyan ressam Bellini tarafından yapıldığı düşünülen Fatih Sultan Mehmet’in orijinal portresini 770 bin sterline (Yaklaşık 6 milyon 500 bin TL) satın almıştı.

Gentile Bellini'nin (1429-1507) atölyesinden çıkan portrenin bizzat Bellini ya da öğrencilerinden biri tarafından yapıldığı düşünülüyor.

Müzayede evinde "İslam ve Hint Sanatı" koleksiyonu kapsamında satışa sunulan portrede herhangi bir imza bulunmuyor.

Tuval üzerine yağlı boya çalışılmış yapıtın eni 33,4, boyu ise 45,4 santimetre.

ilhan-kesici-chp-den-istifa-edecek-iddiasini-yalanladi-756104-1.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu söz konusu tablonun fiyatının yüksek bulunup israf eleştirilerinin olduğu hatırlatılması üzerine şunları söylemişti:

“Benim maneviyatımı ölçecek bir para miktarı yok. Çok değerli, ülkemize ait olduğunu hissettiğim, bu şehirde olmasını gerekli bildiğim bir eserin dünya çapındaki bir müzayededeki satışına katıldık ve aldık. Dolayısıyla bu bir israf değildir. Şu an sosyal konut üretme misyonu olan KİPTAŞ’tayız. Bu kurumdan, birçok diziye 13-14 milyon paralar ödendi bundan birkaç sene önce. Baktığınızda hukuken hiçbir sorun gözükmüyor; ama vicdanen çok sorunlu işler var. Onun için o işlerin yanında bizim yaptığımız israfın adını bile anamazlar. Ama ben manen gurur duyuyorum. Maneviyatımın parayla ölçülecek tarafı yok.”