Erzincan İliç’te yaşanan skandal olayda, bir altın madeninin tankeri kaza yaptı, tüm ilçeye asit yayıldı. Halk tedirginlik yaşıyor

İliç’te skandal olay: Tanker  kaza yaptı, asit ilçeye yayıldı!

UĞUR ŞAHİN

Erzincan’ın İliç ilçesinde bugün skandal bir olay yaşandı. İliç merkezine yakın bir noktada faaliyetlerini sürdüren bir madencilik şirketi tankerinin kaza yapması sonucu ilçe merkezine kimyasal madde yayıldı. Sülfirik asit olduğu belirtilen madde, tüm ilçeye yayıldı. Halk tedirginlik yaşarken, bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Asit tüm ilçede

Kimyasalların karıştığı alanın ‘izole edilmeye’ çalışıldığı görülürken, konuya ilişkin BirGün’e konuşan yöre sakinlerinden Serdar Doğan, yetkililerin hiçbir açıklama yapmadığını söyledi. Yurttaşların ciddi endişe yaşadığının altını çizen Doğan, şunları söyledi:

“Erzincan İliç’e yakın noktada bir maden şirketi var. Bu şirket, 10 yıldır siyanürle altın işletmeciliği yapıyordu. Bu sene de sülfit tesisini kurdular. Bu sülfit tesisinde de fabrika şeklinde maden ayrıştıracaklardı. İşlemek için tankerle taşınan sülfür, kaza nedeniyle ilçe merkezine yayılmış durumda. Halk tamamen zehirli sülfür nedeniyle endişeli. Kazanın olduğu yer ana cadde ve kimyasal ilçe merkezine yayıldı. Suya karıştı, caddeden dağıldı.”

Halk korku yaşıyor

Doğan, bölgeye maden şirketinden yetkililer geldiğini aktararak, yetkililerin sessizliğine dikkat çekti. Doğan, şöyle devam etti:

“Güvenlik önlemleri alındı, İl Çevre Müdürlüğü’ne haber verdik. Halk korku yaşıyor. Zaten korku içindeydik, bu kadar yakın tehlike ilk defa meydana geliyor.”

Şerit çekerek mi koruyacaklar?

Yöre sakinlerinden bir yurttaşın gazetemize gönderdiği videoda ise, “Asit bahçelere, Pazar yerine kadar gidiyor. Emniyet şeridi çekerek mi koruyacaksınız” dediği duyuluyor.

Konuya ilişkin ulaştığımız İliç Kaymakanlığı’ndan ise “Bir bilgimiz yok” yanıtını aldık.

ilic-te-skandal-olay-tanker-kaza-yapti-asit-ilceye-yayildi-524003-1.

ilic-te-skandal-olay-tanker-kaza-yapti-asit-ilceye-yayildi-524004-1.