Süper Lig’in açılış maçında Fenerbahçe evinde ağırladığı Eskişehirspor’u Sow ve Fernandao’nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekip oynadığı futbolla taraftarına ümit aşıladı

İlk gösteri Kanarya’dan

75 günlük hasret sona erdi. 2015 – 2016 sezonunun ilk karşılaşması kadrosuna 10’ar oyuncu katan iki takım arasında Kadıköy’de oynandı. Şampiyonlar Ligi rüyasından erken uyanan Fenerbahçe’de Teknik direktör Vitor Pereira, Shaktar maçında kırmızı kart gören ve Avrupa Kupası mesaisinde forma giyemeyecek olan Kjaer’in yerine Ba’yı tercih etmişti. Portekizli teknik adam cezalı Caner’in yerine savunmanın solunu Hasan Ali’ye, sakat olan Gökhan’ın yerine ise sağ tarafı Şener’e emanet etmişti. Konuk ekipte ise sakat olan Kamil’in yerine Toko Türkiye kariyerinde ilk kez savunmanın sağında yer alırken, Anıl, Alparslan, Gekas, Ben Khalfia ve ikinci yarıda oyuna giren Defederico Siyah Kırmızı formayla ilk resmi maçına çıktı.

306 maçlık serüvenin ilk 90 dakikasında Fenerbahçe başlama düdüğünden itibaren topa sahip olan taraftı. Buna karşın Eskişehirspor’un ilk yarı boyunca oynadığı oyun Fenerbahçe’nin nasıl mağlup edilebileceğinin dersi gibiydi. Oyunun hakimi Fenerbahçe gibi görünsede takım olarak topun arkasına geçen Eskişehir rakibine pozisyon vermediği gibi bir kaç kez gole de yaklaştı. Ne olduysa ilk yarının sonuna 3 dakika eklendiğini gösteren tabela kaldırıldıktan sonra oldu. Önce geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin en golcü oyuncusu olan Sow, ardından da geçtiğimiz sezon ligimizin en golcü oyuncusu Fernandao genç kaleci Ali’yi mağlup ederek hem ilk yarının hem de maçın sonucunu belirliyordu.

Skibbe ikinci yarıya iki oyuncu değiştirerek başladı. Ancak psikolojik olarak rahatlayan Fenerbahçe’li oyuncular daha da iştahlı oynamaya başlamıştı. Causic’in 58. dakikada iki saniyede iki sarı kart görerek takımını eksik bırakması takım arkadaşlarının oyunu çevirmek adına kalan umut kırıntılarını da yok ediyordu. Maçın son yarım saatinde hafta içi oynanacak Atromitos maçını düşünen Fenerbahçe oyunu rölantiye almasına rağmen Sow ve Fernandao’nun yerine oyuna giren Van Persie ile pozisyonlar da buldu. Maçın en güzel anı ise Alper’in oyuna girmek için hazırlandığı dakikalarda tribünlerden yükselen Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz marşıydı.