İlk kadın süper kahraman filminin müziklerini de bir kadın hazırlayacak

Marvel’ın ilk kadın süper kahraman filminin müziklerinin de bir kadına emanet edilmesi gerektiğini düşünen Marvel, Captain Marvel’ın film müzikleri için Türk besteci Pınar Toprak ile anlaştı.

Marvel, kadın senaristlerin elinden çıkma ilk kadın süper kahraman filmi olma özelliği taşıyan Captain Marvel, Marvel’ın sinematik evreni için bir ilki daha hayata geçirerek ilk kez bir kadın besteciyle çalışacak.

ilk-kadin-super-kahraman-filminin-muziklerini-de-bir-kadin-hazirlayacak-475425-1.

Daha önce Krypton, Justice League ve popüler video oyunu Fortnite için beste hazırlamış olan Toprak, büyük bir süper kahraman filmi için beste hazırlayacak ilk kadın besteci olacak.

Marvel’ın kadın süper kahraman filmi Captain Marvel’ın çekimleri başladı ve film 2019’da vizyona girmek üzere hazırlanıyor.

Captain Marvel’ın yönetmenliğini Anna Boden ve Ryan Fleck birlikte üstleniyor.Başrolde ise Oscar Ödüllü Brie Larson yer alıyor. Ona Jude Law, Ben Mendelsohn, Gemma Chan, Annette Bening, Djimon Hounsou, Lee Pace, Clark Gregg ve Samuel L. Jackson eşlik ediyor.

Carol Danvers’ın, dünya iki yabancı ırk arasında galaktik bir savaşın ortasındayken evrenin en güçlü kahramanı haline gelmesini ele alan film, 8 Mart 2019’da vizyona girecek.