SMA Tip 1 hastası olan ve sağlıklarına kavuşmak için ‘Zolgensma Gen Tedavisi’ olması gereken Yiğit Alp Avşar ve Duru Meriç’in tedavi kampanyalarına destek olmak amacıyla İzmir'de dayanışma konseri yapılacak. İlkay Akkaya, Yiğit Alp ve Duru için 15 Ağustos’ta sahneye çıkacak.

İlkay Akkaya, SMA'lı Yiğit Alp ve Duru için sahneye çıkacak

Berkay SAĞOL

SMA Tip 1 hastası olan ve sağlıklarına kavuşmak için ‘Zolgensma Gen Tedavisi’ bekleyen Yiğit Alp Avşar ve Duru Meriç için İzmir’de bir dayanışma konseri gerçekleşecek. Tedavi için bağış kampanyaları süren Yiğit Alp ve Duru için İlkay Akkaya, 15 Ağustos’ta Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacak. Konser gelirinin tamamı, Yiğit Alp ve Duru’nun tedavisi için kampanyalarına bağışlanacak.

Yiğit Alp’in babası Emre Avşar, “Kampanyamızın tamamlanmasına yüzde 3 buçuk kaldı. Kampanya tamamlanır tamamlanmaz tedavi için yurtdışına gideceğiz. Bu dayanışma konseri çok önemli. Hem Yiğit Alp hem Duru’ya destek olacak. Aynı zamanda insanlarda farkındalık yaratacağını ve birlik beraberliği hatırlatacağını düşünüyorum. İlkay Hanım’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Duru’nun babası Özgün Meriç ise, “Duru, hayata çok bağlı, inanılmaz bir dirence sahip. Doktorların ‘2 yaşına kadar yaşar’ dediği bebeklerden biriydi. Ancak şu an 5 buçuk yaşında. Tedaviyi olabilmesi 500 gram daha almaması lazım. Kızımızın tedavisine kavuşmasını istiyoruz. Bu konserin bir örnek olacağını düşünüyorum. Birçok sanatçı var ama birilerinin bu anlamda öncülük yapması gerekiyordu. Bu anlamda İlkay Hanım’a desteği için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ilkay-akkaya-sma-li-yigit-alp-ve-duru-icin-sahneye-cikacak-908534-1.