Google Play Store
App Store

Önceki gün görevini Orgeneral Işık Koşaner'e devreden Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un internet andıcı soruşturması

Önceki gün görevini Orgeneral Işık Koşaner'e devreden Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un internet andıcı soruşturması kapsamında ifade vereceği öğrenildi.
Vatan ve Habertürk gazetelerinde yer alan haberlere göre, Orgeneral Başbuğ, ifadeye internet andıcı belgesinin basında yer alması üzerine kapatılan internet sitelerinin yayınına yeniden devam etmesi için onay verdiği iddiasıyla ifade verecek. Başbuğ’un ifadesini özel yetkili cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz alacak.
İddiaya göre, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının bir numaralı sanığı tutuklu Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, internet sitelerinin yeniden yayına hazırlanması için Orgeneral Hasan Iğsız’ı ikna etti. Başbuğ da yayınların devamı için 'onay' verdi. Eski 1. Ordu Komutanı Iğsız ise savcılığa verdiği ifadesinde planların içeriğini alt rütbelilerin bildiklerini, attığı parafın günlük işler olduğunu savunmuştu.
Soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz, şu ana kadar Orgeneral Hasan Iğsız ’ın da aralarında olduğu 11 kişinin “şüpheli” sıfatıyla ifadesini aldı. Öz, soruşturma kapsamında ifadesini alacağı 19 kişiden biri olan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davası sanıklarından Albay Dursun Çiçek'i en son sorgulayacak. Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun sağlık raporunu 31 Ağustos tarihine kadar uzattığı, bu tarihten sonra da gelmemesi halinde yakalama kararı çıkartılacağı öğrenildi.
Tüm bu ifadeler alındıktan sonra da Orgeneral İlker Başbuğ ifade vermeye çağrılacak.