İmajı kurtarmak Erdoğan’a düştü

POLİTİKA SERVİSİ

Her alanda başarısızlık yaşayan iktidar hızla çözülürken durumu kurtarmak Erdoğan’a düştü. Son bir yılda ekran karşısına çıkmayan Erdoğan, geçtiğimiz bir buçuk ayda üçüncü kez özel yayına çıktı. Ancak Erdoğan'ın çabaları da durumu kurtarmaya yetmiyor.

Pandemi, ekonomik kriz, mülteci meselesi, doğal afetler başta olmak üzere hükümetin başarısızlığı her alana yayıldı. Muhalefet, erken seçim çağrılarını sürdürürken AKP-MHP tabanında yaşanan erime kamuoyu yoklamalarına yansıyor. Halk, tüm yetkiyi kendinde toplayan Saray’dan devletin en alt kurumlarına kadar iktidarın tel tel dökülüşünün bizzat tanığı oldu. Durumun farkında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi.

Peş peşe çıktığı programlarda iktidarın imajını kurtarma derdinde. Son bir yılda televizyon ekranlarında hiç gazetecilerin karşısına çıkmayan Erdoğan, geçtiğimiz yaklaşık bir buçuk aylık süreçte üçüncü kez ekran karşısına geçti. Yayın arasında hazırlanan reklam videolarından Erdoğan’a soru yönelten isimlerin tutumlarına kadar adeta Erdoğan’a moral gecesi şeklinde hazırlanan programlar da durumu kurtarmaya yetmiyor. Ülke gerçeklerinden kopan Erdoğan, her programda uzun uzun iktidarın ‘başarılarını’ anlatıyor. Bir buçuk ayda üçüncü kez televizyon yayına katılması Saray’da yaşanan paniği göstermeye yetiyor. Ancak tüm çabasına rağmen Erdoğan da iktidardaki çözülmeye engel olamıyor.