Kadınların giyimini “Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor” sözleriyle hedef alan ve hilafeti geri isteyen imam Halil Konakcı, kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle CHP Milletvekili Gürsel Tekin’e dava açtı. Tekin, Konakcı’nın açtığı davanın dilekçesinde, geçirdiği hatalı lazer operasyondan kaynaklı yaşadığı “sıkıntı” ve “ızdıraptan” söz ettiğini aktardı. Halil Konakcı ise yapılan hata nedeniyle avukatını “azlettiğini” açıkladı.

İmam Halil Konakcı, Gürsel Tekin’e dava açtı: Dilekçede ‘lazer epilasyon’ detayı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kadınlara yönelik gerici söylemleri ve hilafeti geri istemesiyle bilinen Ulu Çınar Camisi imamı Halil KonakCı’nın kendisine açtığı davada, geçirdiği hatalı lazer epilasyondan kaynaklı çektiği “sıkıntı” ve “ızdıraptan” söz ettiğini aktardı. Tekin, Konakcı’ya “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Konakcı ise Twitter’dan yaptığı paylaşımla hata nedeniyle avukatını “azlettiğini” duyurdu.

Gürsel Tekin, “Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında görmediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Tamam ateistsin, imanın zayıf… Ya hiç kıskanmıyorsun lan?” sözleriyle kadınları hedef alan imam Halil Konakcı’ya, “Hoca, seni hayallerinin ülkesine kavuşturacağım. Kabil'e tek gidiş uçak biletin benden. Bavulunu topla hemen rüyana kavuş. Laik Cumhuriyetin ekmeğini yeme. Tam istediğin hayatı yaşa” diye yanıt vermişti. Tekin sözlerini şöyle sürdürmüştü.

“Bunlar imam filan değil. Bunlar maaşlı çalışan. Kamu ahlakı olunca bunlar susar. Hırsızlık, yolsuzluk, çoluğa çocuğa tecavüz, kadın cinayeti, kul hakkı olunca ağızlarını bıçak açmaz. Çünkü bunlar müzik kutusu. Jetonu kim atarsa onun şarkısını çalarlar. Bunların ağababaları İstanbul işgale uğradığında kadın feracesi ile uğraşıyordu. İngiliz askerlerine selam durdular. Niye? Para orada, güç orada. Kadınlara zulmetmek kolay. Sabah akşam kadın giysisi konuşurlar.”

“VÜCUDUNDA YANIKLAR MEYDANA GELMİŞ…”

Geçen temmuz ayında yaşanan bu olayla ilgili Halil Konakcı, Gürsel Tekin’e dava açtı. Sosyal medya hesabından Konakcı’nın kendisine dava açtığını duyuran CHP’li Tekin, ilginç bir detaya dikkat çekti.

Buna göre Konakcı, Tekin’e açtığı davada geçirdiği hatalı lazer operasyondan söz etti. Tekin’in paylaştığı dava dilekçesinde şu sözlerin yer aldığı görüldü:

“Kişilik ve bedensel hakları hukuka aykırı saldırıya uğrayan müvekkilimiz tarafından hatalı lazer epilasyon işlemi sonucunda elde etmek istediği sonuca ulaşamamış olup, vücudunda yanıklar meydana gelmiş, çektiği sıkıntı ve ızdırap da dikkate alındığında müvekkil lehine uygun oranda tazminata karar verilmesi gerektiği kanaatindeyiz.”

TEKİN: ÇOK ÜZÜLDÜM

Konakcı’ya “geçmiş olsun” dileklerini ileten Tekin ise Twitter hesabından bu ilginç ayrıntıyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Kadınlara, milletvekillerine ve millete hakaret eden Halil Konakcı bana dava açmış. Dilekçede bir cümle dikkatimi çekti. Kendisi attığımız tweetler yüzünden lazer epilasyon yaptırırken beklediği sonucu alamamış, acı ve ıstırap çekmiş. Çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Umarım yakın zamanda tweetlerin lazer epilasyon işlemini nasıl etkilediğini de açıklar. Elon Musk açısından da bilim camiası açısından da önemli bir gelişme olur. Lazer epilasyon yaptıran özellikle kadınlar da istifade eder. Bu büyük ‘tehdit’ de ortadan kalkar. Ufak bir not: Avukatların azil işlemi twitterdan değil noter kanalıyla yapılır. Sonra büyük acı ve ıstıraba neden olmasın diye belirtmek istiyorum. Hukuk Muhakemeleri Kanunu var. Kendini her kanunun üstünde görenleri de bağlar.”

KONAKCI’DAN AVUKATLARA SİTEM

Tekin’in bu yanlışı duyurmasının ardından Halil Konakcı, Twitter’dan bir açıklama yaptı. Konakcı, “duyuru” başlığıyla yaptığı paylaşımda avukatını “kabul edilemez bir hata nedeniyle azlettiğini” belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Çalışma prensibimizin uyuşmaması ve hatta dava dilekçemizde kabul edilemez bir hata yapması sebebiyle Manisa/Akhisar’da bulunan ‘ANALİZ HUKUK BÜROSU’ sahibi ‘AVUKAT SEZER BAYLAN’ı’ ve çalışanlarını tüm dava dosyalarımdan azlettiğimi kamuoyuna bildiririm.”

POLİS KORUMASIYLA GEZİYOR

Halil Konakcı’nın takipçileri tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda, Konakcı’nın bir caminin girişinde “önemli bir lider” gibi karşılandığı ve polis korumasıyla gezdiği görülmüştü.