AKP’li Selçuklu Belediyesi’nin, iktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın 2015, 2016, 2018 ve 2019 yıllarında düzenlediği yarışmaların tanıtım ve organizasyon giderlerini üstlendiği ortaya çıktı. Vakfın etkinlikleri için belediye bütçesinden 1.1 milyon TL harcandı

İmam hatip derneğine belediye ‘sponsorluğu’

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklayan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın (TİMAV) düzenlediği, “Geleneksel Hikaye Yarışması” etkinliklerinin tanıtım giderlerinin Konya Selçuklu Belediyesi’nin bütçesinden karşılandığı öğrenildi. AKP’li Selçuklu Belediyesi, Şubat 2019’da Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne Genel Sekreter olarak atanan ve Milli İrade Platformu üyeliği bulunan Ecevit Öksüz’ün başkanı olduğu vakıf için dört yılda 1.1 milyon TL harcadı.


“İmam hatiplik davası” yürütmek amacı ile 1994 yılında kurulan TİMAV’ın 2015, 2016, 2018 ve 2019 yıllarında düzenlediği hikaye yarışması etkinliği için kamu kaynakları seferber edildi.

AKP’li Selçuklu Belediyesi, vakfın, beşincisini 2015 yılında düzenlediği, “Geleneksel Hikaye Yarışması” için 280 bin TL harcadı. Selçuklu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün açtığı ihale kapsamında, etkinliğin tanıtım ve organizasyon giderleri bütçeden karşılandı. Belediye, 2016 yılında ödül töreni tanıtım organizasyonu için 301 bin TL harcadı. Belediye kasasından, vakfın 2018 yılındaki etkinliği için 355 bin TL çıktı.

Vakıf, 2019 yılında “geleneksel” etkinliğinin sekizincisini düzenledi. Belediye, bu etkinliğin program tanıtımı ve organizasyonu için de ihale açtı. Yaklaşık maliyetinin 254 bin TL olduğu öğrenilen ihale kapsamında on binlerce afiş, davetiye ve yaka kartı tasarlandı. Böylelikle, belediye kasasından dört yılda vakfın etkinliği için çıkan para 1.1 milyon TL’ye ulaştı.

CHP’Yİ VE EĞİTİM SEN’İ HEDEF GÖSTERDİ

TİMAV, iktidarın okullaşma politikasını eleştiren ve okullardaki dini uygulamaların sakıncalarını anlatan siyasileri ve dernekleri birçok defa hedef gösterdi. TİMAV Başkanı Öksüz, imam hatip sayısının plansız şekilde artırılmasını eleştiren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’i hedef göstererek, “Bazı çevreler imam hatip konusunu siyasi gündemde tutmaya çalışıyor. Bu kişiler, imam hatipleri dini eğitim üzerinden İslam’a saldırı argümanı olarak görüyorlar” dedi. Öksüz, bir başka konuşmasında ise “Haydi Çocuklar Camiye” projesini eleştiren Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan’a ilişkin de “Çocukların camiye davet edildiği projeyi çocuk hakları ihlali olarak görmek, ‘Dinsiz ve inançsız’ nesil özlemi içerisinde olmak ile izah edilebilir” diye konuştu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.