İmam hatip istemeyen veliler direndi, kazandı

Berkay SAĞOL

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümünün imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan veliler kazandı. Okuldan imam hatip tabelaları söküldü.

Veli-Der Karşıyaka Şube Başkanı Turgut Aydın, mücadele sürecini en başından beri İzmir Barosu’ndan avukatlarla beraber yürüttüklerini ifade etti. Aydın, “Bu süreçte İzmir Barosu, Karşıyaka Kent Konseyi, Eğitim-Sen, Eğitim-İş başta olmak üzere birçok kurum ve sivil toplum kuruluşu yanımızda yer almış çok değerli katkılar koymuşlardır. Bu anlamda, bu mücadelenin kazanılmasında her birinin çok önemli payı vardır. En büyük paylardan biri de mücadeleden vazgeçmeyen velilerindir. Sonuç olarak; sürecin başında çok umutlu olmayan veliler, öznesi oldukları örgütlü mücadelenin nasıl kazanıma dönüştüğünü ve dayanışmanın önemini, özgüvenlerinin arttığını ve başaracaklarına inandıklarını yaşayarak gördüler. Bu kazanım hem veliler açısından, hem Veli-Der olarak bizim açımızdan ve hem de diğer kurumlar açısından önemli bir ders niteliğindedir” diye konuştu.

Milli İrade Ortaokulu’nun bünyesinde açılan imam hatip ortaokulu, yeterli sayıda öğrenci bulamaması nedeniyle eğitim öğretime geçememişti.