Öğretmen adaylarına yönelik düzenlenen seminerde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu çağrısına tepki gösteren imam hatip lisesi öğretmeni Recai B. sahneye fırlayarak “geçti artık o dönemler, Müslümanların devri” diye bağırdı.

İmam hatip öğretmeni Atatürk için saygı duruşunda sahneye fırladı: Geçti o dönemler, artık Müslümanların devri

HAKAN DEMİR / hakankenandemir@birgun.net

İstanbul Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ‘Öğretmen Adayları için Danışman Öğretmenler Semineri’nde İstiklal Marşı’nın ardından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına saygı duruşu çağrısı yapıldığı sırada salondan bir bağırış duyuldu. Ayağa kalkan Cevizli İmam Hatip Lisesi öğretmeni Recai B. saygı duruşu sırasında “Allah’ın dışında kimseye saygı gösterilmez. Kimsenin önünde eğilinmez” diye bağırmaya başladı.

‘ARTIK MÜSLÜMANLARIN DEVRİ’

Seminerdeki öğretmenlerin tepkileri üzerine salonu terk eden Recai B., bir süre sonra seminere dönerek en ön sıraya oturdu. Yine salonun tepkisiyle karşılaşan gerici öğretmen, bu kez ‘Geçti o dönemler geçti. Artık Müslümanların devri başladı,’ diye bağırmaya başladı.

Seminer salonunda bulunan Eğitim-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan, olay üzerine mikrofonu alarak “Bu zihniyetle öğretmenlik yapılamaz, danışmanlık hiç yapılamaz. Bu IŞİD zihniyetidir” sözleriyle tepkisini gösterdi.

‘SIRTINI YASLADIĞI YERLER VAR’

BirGün’e konuşan Mehmet Aydoğan, salonda gösterdiği tepki sonrası kapı önünde Recai B. ve yanındakiler tarafından kendisine tehdit içerikli sözler sarf edildiğini belirtti.

Aydoğan konuya ilişkin şunları söyledi; “Özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra bu tarz olaylara daha sık tanık olmaya başladık. Bugün yaşanan, Cumhuriyet’i reklam arası olarak gören zihniyetin bir tezahürü aslında. Korkarım daha da yaygınlaşmaya başlayacak. Gerici dindar-kindar nesil yetiştirme projesi adım adım hayata geçiyor. Bu insanın öğretmen olabilmesi, öğrencilere kardeşlik, eşitlik, özgürlük fikirlerini öğretebileceğine inanmıyorum. Güvendiği, sırtını yasladığı yerler var kuşkusuz, başına bir şey gelmeyeceğini düşünüyor.”

Eğitim-Sen'in ulaştığı Kartal Kaymakamı Cemil Aksak ise konuyla ilgilenip gerekenleri yapacağını ifade etti.

imam-hatip-ogretmeni-ataturk-icin-saygi-durusunda-sahneye-firladi-gecti-o-donemler-artik-muslumanlarin-devri-116175-1.