İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümünün imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, “İmam hatip okulu dayatması asla kabul edilemez” dedi

"İmam hatip okulu dayatması asla kabul edilemez"

AYCAN KARADAĞ

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu'nun bir bölümünün imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, mücadelelerine devam ediyor. Dün Milli İrade Ortaokulu önünde toplanan veliler, basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına, Eğitim Sen 2 Nolu Şube, Eğitim İş 3 Nolu Şube, İzmir Barosu, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Karşıyaka Şubesi ve İzmir Dersimliler Derneği destek verdi. Basın açıklamasından sonra veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’na göndermek için imza topladı.

Öğrenci velileri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Milli İrade Ortaokulu öğrenci velisi Fatma Kaya, geçen yıl okulumuz Milli İrade Ortaokulu’nun bünyesinde açılan İmam Hatip Ortaokulu, yeterli sayıda öğrenci bulunamaması nedeniyle eğitim öğretime geçemediğini kaydederek, “Bu yıl ise, yine talep olmamasına rağmen birtakım malum çevrelerin özel çabalarıyla eğitim öğretime başlandı. Mahalle halkının ve velilerin talebi olmamasına rağmen, sanki mahallelinin ve velilerin ihtiyacıymış gibi sunularak 1300 mevcutlu bir okul üzerine İmam Hatip Okulu dayatması asla kabul edilemez. Zaten Bölgemizde bu ihtiyacı karşılayan bir imam hatip ortaokulu bulunmaktadır. Bölgemizin temel eğitim okullarına, yani anaokulu, ilkokul ve ortaokula ihtiyacı vardır” diye konuştu.

imam-hatip-okulu-dayatmasi-asla-kabul-edilemez-636923-1.

AYNI BİNA İÇERİSİNDE İKİ FARKLI OKUL TÜRÜNE KARŞIYIZ

İmam hatibe karşı olmadıklarını imam hatip dayatmasına karşı olduklarını vurgulayan Kaya, “Biz aynı bina içerisinde iki farklı okul türüne karşıyız. Çünkü okulumuzun bünyesinde bu yıl imam hatip ortaokulunun eğitim öğretime geçmesiyle birlikte bazı sıkıntılar da başlamıştır. Geçen yıl tam gün eğitim uygulanırken, bu yıl ikili eğitime başlanmıştır. Ayrıca Ortaokul kısmında sınıf mevcutları artmıştır. İmam Hatip Ortaokulunun toplam mevcudu fiilen 40 öğrenciyi geçmezken, Ortaokulun sınıf mevcutları 45-50 civarındadır. Bu durumdan kaynaklı olarak okulda güvenlik zafiyeti de baş göstermeye başlamıştır. Eğitim öğretimin 1300 öğrenciyle sürdüğü Milli İrade Ortaokulunda bu şekliyle, yani iki farklı okul türünün bir arada eğitim öğretim görmesinden hiçbir öğrenci, öğretmen, veli ve idareci memnun değildir. Eğitimin bütün bileşenlerinin mutsuz olduğu bir ortamda, eğitimde başarı sağlanamaz."

Son olarak Kaya şunları dile getirdi: “Milli İrade Ortaokulu velileri olarak, bu sıkıntıları içeren ve bu dayatmadan bir an önce vaz geçilmesini talep eden 800’e yakın dilekçemizi 24 Eylül’de İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilettik. Ayrıca okulumuzda ikinci bir okul türünün açılmasının mevzuata uygun olup olmadığının araştırılması için, müfettiş talepli dilekçemizi kaymakamlığa verdik. Şu iyi bilinmelidir ki, eğitimin bileşeni birçok demokratik kitle örgütlerinin desteğiyle sürecin sıkı takipçisiyiz.”