Dikili’deki öğretmenevinde MHP tarafından gerçekleşen parti toplantısına Dikili İmamı Bayram İşbilen’in katılmasına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İmamın, MHP toplantısına katılmasına tepki

BİRGÜN EGE

MHP İzmir il, ilçe yöneticileri ile meclis üyeleri Dikili'deki öğretmenevinde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Dikili İmamı Bayram İşbilen'in katılması da tepki çekerken, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Polat, “Bu fotoğraf kokuşmuş düzenin, parti devleti anlayışının fotoğrafıdır. Son dönemde Cumhur İttifakı’nın siyasi etkinliklerinde kamu çalışanları sıkça görülmektedir. Bu durum Cumhur İttifakı’nın yarattığı siyasi iklimin yansımasıdır. Bu fotoğraflarda boy gösteren kişiler kimden cesaret almaktadır? MHP toplantısına katılan imam neyi istişare etti? Tek adam rejiminin bu çürümüşlüğüne son vereceğiz. Yarının Türkiye’sinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da defalarca vurguladığı gibi camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmeyecek” dedi.

CHP'li Polat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

“-Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin siyasi toplantılara katılma hakkı ve yetkisi var mıdır?
-Söz konusu hak ve yetkinin hukuki dayanağı nedir?
-633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Kanun’un ‘Siyasetle İlgilenme’ başlıklı 25. Maddesi yürürlükten kaldırılmış mıdır?
-Dikili imamı Bayram İşbilen hakkında konuya ilişkin olarak başlatılan bir soruşturma var mıdır?”