Ülke genelinde okullara imam ve vaiz görevlendirmeleri sürerken, ÇEDES projesi kapsamında İzmir’in Menemen ilçesinde lise öğrencilerinin cami ziyaretine götürüldüğü öğrenildi.

İmamlar okulda öğrenciler camide
Fotoğraf: DHA

Berkay SAĞOL

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir İl Müftülüğü arasında ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)’ için imzalanan protokol kapsamında, İzmir’de 842 okula imam hatip, kuran kursu öğreticisi, vaiz ve din hizmetleri uzmanı görevlendirildi. Okullara imam ve vaiz gönderilirken, öğrencilerin de camilere götürüldüğü öğrenildi. 

İzmir’in Menemen ilçesinde lise öğrencilerinin ÇEDES protokolü kapsamında 9 Haziran Perşembe günü camiye götürüldüğü ortaya çıktı. “ÇEDES projesi kapsamında 9 Haziran 2023 Perşembe günü değerler eğitimi kapsamında Menemen Şehzade Camiine ziyarete götürülecek öğrenci listesi ektedir” açıklamasıyla 32 öğrencinin camiye götürüleceği öğretmenlere bildirildi. Listenin altında da okul müdür yardımcısı ve felsefe öğretmeninin imzasının yer aldığı görüldü. 

Listede isimlerinin yer almasına rağmen bazı öğrencilerin cami ziyaretine gitmediği öğrenilirken, öğrenci velilerinin bu ziyaretle ilgili bilgisi ve izni olup olmadığı ise bilinmiyor.