İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti.

İmamoğlu açıkladı: Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 2022'nin sonunda tamamlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 sonunda tamamlanacağını bildirdi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan'da saha incelemelerinde bulundu.

Haliç kıyısında inceleme gezisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, Haliç kıyısının dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının ise 2022 yılı sonunda tamamlanacağını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımlarıyla, 1 Ocak 2021’de hizmete alınan hattın, şu an itibarıyla Cibali’de noktalandığını hatırlatan İmamoğlu, “Yoğun bir şekilde kullanıldığını görüyoruz. Ama gerçek kapasitesine, Eminönü bölümü katılınca ulaşılacak. Şu anda orada yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hem Unkapanı Köprüsü geçişlerini çalışıyoruz, İSKİ hatlarını çalışıyoruz, yol geçişlerini çalışıyoruz. Orada, Unkapanı Köprüsü çok sıkıntılıydı. Onu yaptık, yeniledik. Bir yandan Eminönü Meydanı’nın çizimleri, tasarımları bitti. Bu süreci netleştiriyoruz. Çok güzel bir meydanla buluşacağız orada” bilgilerini paylaştı.

Eminönü–Alibeyköy Tramvay hattının; Kabataş – Bağcılar Tramvay Hattı ile Hacıosman – Yenikapı Metro Hattı ile entegre olarak hizmet vereceğini vurgulayan İmamoğlu, tarihi bir alanda çalışma yürütüldüğüne dikkat çekti. İmamoğlu, “Böyle de bir zorluğu var. Teknik ve idari süreçler toparlandığında, inşallah 2022’nin sonunda inşallah bu tramvayımızı Eminönü'ne kadar ulaştırmış olacağız” diye konuştu.