İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar'daki metrobüs kazası sonrası AKP'lilerin kaza yerine gelerek "binlerce yaralı, çok sayıda ölü" olduğunu iddia eden açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Yalanın, iftiranın, siyaset için, oy için her şeyin mubah olduğunun talimat verildiği bu AK Parti'nin teşkilatlarına çocuklarınızı, gençlerinizi emanet etmeyin, yollamayın" dedi.

İmamoğlu: AK Parti'nin teşkilatlarına çocuklarınızı, gençlerinizi yollamayın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yalanın, iftiranın, siyaset için, oy için her şeyin mubah olduğunun talimat verildiği bu AK Parti'nin teşkilatlarına çocuklarınızı, gençlerinizi emanet etmeyin, yollamayın" açıklamasını yaptı.

İBB, yapımına 2017 yılında başlanan 13 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu Çengelköy Kültür Merkezi’ni, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla tamamladı. “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında merkezin açılışı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Kaza oluyor. Kazadan çok az bir zaman sonra gencecik çocuklar, bir siyasi partinin önlükleri giydiriliyor. Ve bu siyasi parti önlükleriyle, yalan ifadelerle, ‘Binlerce yaralı var, şöyle trajik durum…’ Ekrem İmamoğlu'nun ismi kullanılarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ismi kullanılarak, kötülemeye, iftira atılmaya gayret ediliyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Bununla yetinilmiyor; arka arkaya dizilmiş, otobüslerin içerisine girerek o esnada o yaralıların olduğu, kazanın olduğu esnada, bir siyasi propaganda yapılıyor. Bunları birkaç kez izledim. Yani bir akıl, bir mantık var mı? Anlamaya çalıştım. Vicdanım buna el vermedi."

"Üzüldüm ve sizin huzurunuzda şu mesajı buradan vermek istiyorum" diyen İmamoğlu, şunları ifade etti: "O çocuklarımızın, o gençlerimizin annelerine, babalarına: Yalanın, iftiranın, siyaset için, oy için her şeyin mubah olduğunun talimat verildiği bu AK Parti'nin teşkilatlarına çocuklarınızı, gençlerinizi emanet etmeyin, yollamayın. Oy verin, oy vermeyin beni ilgilendirmiyor ama bu çocuklarınıza oraya göndermeyin. Yazıktır, günahtır. Böyle bir şey olmaz."