İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İstanbul’da en güçlü olduğu ilçelerde bile 10-15 puan kaybettiğini belirterek ”Aslında bir alarm çalıyorum onlar için” dedi.

İmamoğlu, AKP’nin İstanbul’da puan kaybettiğini söyledi: Aslında bir alarm çalıyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 yıl boyunca iktidar tarafından yapılan engelleme girişimleri, metro yatırımlarındaki son durum, Atatürk Havalimanı, cumhurbaşkanlığı adaylığı, TBMM'deki torba yasa teklifi gibi tartışmalı konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

‘Oylarınız düşüyor' dediği AKP'ye ise dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Sözcü’den Özlem Güvemli’ye konuşan İmamoğlu, en son Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a alınacak yeni metrobüs alımına ve yapılacak olan yeni metronun finansına onay vermediğini duyurmuştu.

İBB Başkanı, metro yatırımlarının da engellediğini belirterek, “İstanbul’a ihanet eden kim varsa en tepeden en alta kadar deşifre ederiz. Tiyatro oynamaya kalkmasınlar” demişti.

"10-15 PUAN KAYBETMİŞ DURUMDALAR"

İmamoğlu, bunun AKP’ye İstanbul’da oy kaybettirdiğini söyledi: ”AK Partili vatandaşların vicdanına sığmadığını görüyorum. İstanbul’un 39 ilçesini araştırıyoruz. İstanbul’da en önde oldukları ilçelerde bile 10-15 puan kaybetmiş durumdalar. Kendilerine oy veren insanların bile en az yüzde 15’i 16’sı 20’si büyükşehir belediyesini engellediklerinin farkında. Aslında bir alarm çalıyorum onlar için. Bu milletin vicdanı derindir. Bu millet bile bile haksızlık yapana çok sevse de sırtını döner, yüzüne bakmaz. Biraz aklı varsa, AK Parti’nin içinde biraz derinlik varsa ‘biz her şeye rağmen düzeleceğiz, toparlayacağız, Türk siyaset tarihinde var olacağız’ diyorlarsa İstanbul’daki hatalarında geri dönerler. Yoksa tarihin sayfalarında artı ya da eksi pozitif ya da negatif yazılı bir partiye dönüşür.”

İBB yetkililerinin açıklamalarına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanı, Atatürk Havalimanı’nın ‘millet bahçesi’ne dönüştürmek için mayısta çalışmaların başlayacağını duyurmuştu.

İmamoğlu buna ”Bu şehre yetmedi mi ihanetiniz” sözleriyle tepki gösterdi: ”Bakanın açıklamasını çok yanlış buluyorum. Gazetede gördüm, bir fotoğraf, PDF’de yemyeşil yapılmış bir fotoğrafla yeşil alan yapıyoruz. İlkokul öğrencisine versek güler. Biz 100 metrekare, 500 metrekare bir alanın bile yarışmasını yapıyoruz. Sen 3 milyon metrekare için ‘başlıyorum’ diyorsun. Kiminle konuştun? Bir sene sonra siyaset ömrün bitiyor. ‘Mayısta başlıyoruz, haziranda başlıyoruz, temmuzda yıkıyoruz, ağustosta pisti kırıyoruz’… Bu nedir? Bahsettiğimiz bu kötü akıl, kara bulutun dağılması lazım bu şehrin ve bu ülkenin üzerinden. Bedeli çok ağır oluyor. Bunu İBB ile konuştun mu? Çıkıp bir lansmanını yaptın mı? ‘Ey 16 milyon İstanbullu, böyle bir proje hazırladık’ dedin mi? Tartıştırdın mı? Aynı Kanal İstanbul’daki gibi, mal kaçırır gibi. Akşamdan sabaha binlik planlar, akşamdan sabaha 18 uygulaması, akşamdan sabaha 5 binlik planlar. Bu nedir ya? Harıl harıl, gürül gürül nereye koşuyorsunuz? Hangi prensiplere uygun bu? Bu şehre yetmedi mi ihanetleriniz? Yeni ihanetler. Sen yola çıksan zaten ancak verdiğin zararla kalırsın, bir sene sonra zaten gidiyorsun. Bir nefes al, bir dur, sakin ol.”

"MAHKEME TÜMDEN YANLIŞ BİR KARAR İLE MUHATAPTIR"

İmamoğlu, 31 Mart 2019 seçimlerinin şaibeli şekilde iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenmesine ilişkin soruya verdiği yanıtta ise şu ifadeleri kullandı:

"Benim YSK'ya hakaret diye kabul ettikleri ifademin muhatabı bellidir. Çünkü aynı ifadeyi bana kullanmıştır ve siyasi muhatabıma cevap vermiştim. Ancak ne yazık ki mahkeme tümden yanlış bir karar ile muhataptır. Siyasi değil hukuki bir karar çıkmasını her vatandaş gibi umut ediyorum. Bu tür siyasi hamleler bize bir şey kaybettirmez ancak ülkemiz kaybeder."