İmamoğlu: Altılı masanın en güçlü neferiyim

İsmail ARI-Emre YILDIRIM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bayramın ikinci gününde Karadeniz’de programına başladı. İlk durağı Rize olan İmamoğlu, Karadeniz Sahil Yolu’nda da yol boyunca yurttaşlarla bayramlaştı. Derepazarı Belediyesi önünde konuşan İmamoğlu, "Karadeniz’i, doğallığıyla herkesi kendine aşık eden bu coğrafyayı hor kullandık. Her şeyin çok güzel olacağına herkes inansın" dedi.

Konuşma yaptığı alanın yanında eskiden bir park olduğunu anımsatan İmamoğlu, CHP İl Başkanı Deniz’den, “Beton oldu” yanıtını aldı. İmamoğlu, bu yanıt üzerine, “Yahu bunlar da hep ağacı beton yapıyorlar” karşılığını verdi. Rize’nin nüfusunun yaş ortalamasının yüksek olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, gençlerin doğdukları, yaşadıkları şehirlerden ve ülkeden gitmek istediklerinin altını çizerek, "Hep beraber düzelteceğiz" dedi.

"İnsanlar, şunu hatırlasın: Düşüncesini söylediği için suçlanan bir toplum değil, düşüncesiyle insanlara ışık tutan bir toplum haline gelirsek, o zaman ekonomide de iyi oluyoruz” diyen İmamoğlu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları için bir araya gelen 6 partiyle ilgili de "Ben de o ittifak masasının, 6 liderin ortaya koyduğu düşüncenin en güçlü neferi olacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. Bu milletin en az yüzde 60’ının bir değişim istediği bir ortamda hep birlikte başaracağız göreceksiniz. Bu masanın ve bu birlikteliğin en büyük vaadi; barıştır, huzurdur, milletçe dimdik ayakta olmaktır. Gençlerine fırsat vermektir. Çay üreticisinin yanında olmaktır. Kadının yanında olmaktır. Gencin yanında olmaktır. O bakımdan güçlü bir birliktelik içerisindeyiz" diye konuştu.

İMAMOĞLU’NUN RİZE GEZİSİNDEN NOTLAR

Rize Kent Merkezi’nde yurttaşların İmamoğlu’na dönük ‘adaylık’ talebi gözlerden kaçmadı. İmamoğlu, Erdoğan'ın memleketinde, yurttaşların izdihama varan yoğun ilgilisi nedeniyle Rize Meydanı'na güçlükle ilerleyebildi.
•İmamoğlu’nun burada yaptığı konuşmada, 6’lı masaya ilişkin "Ben de o ittifak masasının, 6 liderin ortaya koyduğu düşüncenin en güçlü neferi olacağıma söz veriyorum" ifadeleri dikkatleri çekti.
•Geçen sene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in provakasyon girişimine uğradığı Çayeli’de İmamoğlu’nun ziyareti öncesi benzer bir tablonun yaşanma ihtimali üzerinde duruluyordu. Ancak İmamoğlu’nun ilçe merkezine girişiyle birlikte büyük bir kalabalık otobüsün etrafını sardı. İmamoğlu kürsüdeyken çevreden bir kişinin laf atarak konuşmaya müdahale etme girişimi yurttaşlar tarafından engellendi. Son seçimlerde Çayeli’de Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranının yüzde 91’i aştığı göz önünde bulundurulursa, ilçedeki yoğun ilgi Karadeniz’de AKP’ye olan tepkinin tezahürü olarak görülebilir.