İBB Başkanı İmamoğlu, askıda fatura kampanyasının verilerini paylaştı. Buna göre yardımlar doğru yerlere gitti, kentin en yoksul ilçeleri en fazla faturanın ödendiği yerler oldu

İmamoğlu, askıda fatura ödemelerinin dağılımını açıkladı: Yoksul ilçeler başta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından koronavirüs sürecinde başlatılan ve büyük destek gören askıda fatura uygulamasının ayrıntılarını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı.

İmamoğlu, açıklamasında, “Hayırsever vatandaşlarımızın askıda ödediği faturaların ilçe ilçe dağılımı, yoksulluk haritamıza uygun bir dağılım gösteriyor. Bu tablo hayırseverlerin desteğinin çok doğru yerlere gittiğini gösteriyor. Bu en güzel hayır işini güçlendirerek sürdürelim” dedi.

İmamoğlu’nun paylaştığı verilere göre, en çok faturası ödenen ilçe, İstanbul’un en yoksul ilçelerinden biri olan Esenyurt. Esenyurt’u sırasıyla Sancaktepe, Bahçelievler, Sultangazi ve Bağcılar takip ediyor.

İmamoğlu, ayrıca fatura ödemesi yoğunluk haritasını da açıklamasıyla birlikte paylaştı.

Ödenen 120 bini aşkın faturaların dağılımı ise şöyle:

Doğalgaz: 38 bin 918

Su: 83 bin 612

imamoglu-askida-fatura-odemelerinin-dagilimini-acikladi-yoksul-ilceler-basta-732323-1.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs salgını ardından alınan tedbirler nedeniyle yurttaşlar ekonomik güçlükler yaşarken iktidarın vatandaşa destek vermemesi üzerine CHP’li belediyeler bağış kampanyası başlatmıştı. CHP’li belediyelerin bu hamlesi İçişleri Bakanlığı tarafından engellenirken açılan bağış hesaplarına da bloke konmuştu. Ardından ise CHP’li belediyelerin aşevi hesaplarına dahi bloke konmuş, ücretsiz ekmek dağıtımları da engellenmişti.

Bu gelişmeler ardından İBB, kendisini devreden çıkararak yurttaşların doğrudan ihtiyaç sahiplerine yardım etmesini sağlayan ‘askıda fatura’ sistemini hayata geçirmişti.

‘Askıda fatura’ uygulaması İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir başta olmak üzere diğer bazı CHP’li belediyeler tarafından da uygulanmaya başlanmıştı.